30/9 - 09

Vaknade runt 9 idag och gick runt i huset som en zombie. Missade bussen vi skulle ta på grund av min tröghet, men som tur var så hann jag precis till skolan i rätt tid. Gick på alla mina lektioner och sen gick vi och mötte italienarna i G-huset i skolan där de satt i ett rum och chillade. Satt med dom en stund och sen började vi röra oss mot Fyrisshov.



Väl framme i Fyrisshov så gick vi till bowlingshallen och bowlade allihop tillsammans. Lyckades slå minst en STRIKE :D :D Skööön! Vi spelade en och en halv runda och sen var tiden slut. Jordan (vår italienska lärare) sa att hon hade en överraskning för oss svenskar och att vi skulle möta henne och italienarna i Musikens hus kl 18.
















Vi tog bussen in till stan, och Johanna och Nadia diskuterade om de skulle följa med italienarna till Stockholm imorn eller inte. Jag sa ganska snabbt att jag inte skulle följa med på grund av viktiga lektioner som jag har imorn.

Johanna: Jag har bara två lektioner imorgon och jag vill verkligen följa med italienarna till Stockholm imorn.
Jag: Vad är det för lektioner?
Johanna: Det är italienska och Jordan skulle inte bry sig om jag kommer eller inte, och så har vi psykologi där vi kollar på en skit bra film och jag vill inte missa filmen.
Jag: Butterfly effect, visst?
Johanna: Aa, den är skit bra!
Nadia: Är inte det en skräck film?
Johanna: Nej, det är en psykologisk film.
Nadia: Visst är det den med Ashton Kutcher?
Johanna: NADIA, DU GÅR I SAMMA PSYKOLOGI LEKTION SOM MIG.
Nadia: Oj juste hahahaha. Safi, du MÅSTE skriva om det här i din blogg.

Jag dog av skratt. Hur korkad får man vara egentligen? Nadia har verkligen världens sämstaste minne.

Vi gick av bussen i stan och begav oss mot Viking Lines kontor och fixade lite med de sista biljetterna inför kryssningen på fredag till Finland.

Strax innan kl 18 så gick vi mot Musikens hus, längst upp, och satt där en stund och väntade på att Jordan skulle hämta upp oss.






Vi mötte upp Jordan, och gick till SPUNK där vi fick en gullig överraskning. Italienarna ville nämligen umgås med oss en heldag, bara vi, så de hade lagat middag för oss så att vi kunde äta tillsammans allihop. De hade lagat carbonara och pasta med pesto och efterätten bestod av tiramisu, en italiensk godsak. Vi tog det lugnt och senare mot kvällen så tittade vi på en massa bilder från utbytesresorna mellan Milano och Uppsala.












Vi tog bussen hem 21.15, handlade lite inför min diet som jag börjar med imorn, och sen gick vi hem till mig, jag och Slivia. Silvia ligger och sover nu, och jag ska snart gå och lägga mig. Imorn så ska alla italienarna åka till Stockholm men jag ska inte följa med på grund av viktiga lektioner och på grund av något annat. De kmr troligen hem runt 20, 21 och då ska jag hämta upp Silvia från centralstationen. Madeleine ska också sova hos mig imorgon kväll, så det kommer vara fullt här, haha men kul kommer det bli.
Nu ska jag sluta skriva!
Godnatt :)

30/9 - 09

Idag är det dan före doppardan. Imorn börjar jag nämligen med viktväktarnas diet som ni snart kan läsa om HÄR.

29/9 - 09

Alarmet gick kl halv 7 imorse och jag var så trött så jag snoozade i en halvtimme innan jag tog mig själv i kragen och bokstavligen tvingade mig upp ur sängen. Fixade mig snabbt på en halvtimme och tog sen bussen med Silvia, Serri och Bianca ner till stan. Vi lämnade av Bianca och Silvia i skolan SPUNK och sedan begav vi oss till våran skola. Gick på alla mina lektioner och jag var så jävla trött, kändes hela tiden som om jag skulle somna när som helst. När skoldagen var över gick jag ner till stan med Jasmin Khalifa, fixade lite med Athenas present, och sen åkte jag hem till Jossra där Peyman var. Stannade där i ungefär en timme och relaxade lite. Hade saknat Jossra och hennes mamma Wajdan. Är typ där varje dag och så fort jag kom in så sa Jossras mamma till mig att det var länge sen hon såg mig. Jag ba ööh jag var här för tre dagar sen hahahaha :P Så förklarade jag för henne att jag var lite upptagen med italienarna och så, och innan jag gick så sa hon att jag måste komma igen snart (fast jag typ är där 7 dagar i veckan redan :P). HAHAHA hon är så sööt så man vill bara äta upp henne. Älskar henne :D
Efter besöket hos Jossra gick jag och Peyman hem till mig, hämtade lite saker, och sen tog vi bussen in till stan. Mötte upp alla svenskar och italienare och sen gick vi till restaurangen Rififi och åt. Alla italienare beställde typ samma sak, en margarita pizza haha lite komiskt :P och jag åt en pollo spinacci.
Här är lite bilder från våran kväll :)



Italienarnas Orlando Bloom/Häshishman :D










Det var trevligt med middagen med italienarna. När vi var klara så tog jag, Silvia, Chiara, Aman, Fransesco, Serri och Bianca bussen till Gottsunda. Sjukaste saken hände i bussen. Aman tappade bort sin mobil och gick fram till chauffören och frågade om någon hade lämnat in en mobil, och det hade ingen, och han var hundra procent säker på att han hade mobilen med sig in till bussen så Serri ringde hans mobil och först så var det upptaget men när hon försökte ringa igen så gick det signaler. Aman var längst bak i bussen och letade efter sin telefon, och när någon svarade på hans mobil så pratade han med personen i telefon som berättade att han har hittat en mobil. Jag och Serri som satt längst fram kunde höra när killen som hittade mobilen svarade i Amans mobil.

Killen: Hej, jag har hittat den här mobilen.
Aman: Hej, aa det är min mobil. Vart är du någonstans?
Killen: I bussen i akademiska sjukhuset.
Jag: Aman, killen som har din mobil sitter där framme.
Men Aman hörde inte vad jag sa, så jag repeterade samma sak igen.
Aman: Men jag sitter i bussen i akademiska sjukhuset nu.
Jag till Serri: Skitsamma, Aman hör inte, gå fram till killen och säg att mobilen tillhör Amans som sitter längst bak i bussen.
Serri går fram och tar mobilen från killen och tackar, och ger mobilen till Aman.
Aman gick sedan fram till killen och tackade och sånt, och sen kom han där vi satt och var helt nojig och nervös haha. Han hade riktig tur idag!
Fransesco: Good that you found your phone. If we were in Italy now it would be lost for a long time ago.

Aja, han hade riktig tur den där Aman i alla fall. När vi kom fram till Gottsunda så gick vi alla hem till var o sig, och Chiara följde med mig hem (tjejen jag bodde hos när jag var i Milano). Vi var hemma en stund och sen träffade vi allihop igen som tog bussen in till Gottsunda tillsammans. Vi tog en kort promenad runt Gottsunda och sen väntade vi på Chiaras skjuts hem utanför Gottsunda Centrum. När Chiaras skjuts kom så gick jag och Silvia hem till mig, duschade och förberedde oss inför läggdags. Silvia sover redan, och jag tänkte bara blogga lite innan jag går och lägger mig. Nu har ni fått en väldigt lååångt inlägg med en massa bilder också, så det får räcka för idag. Hoppas ni haft en bra dag. Godnatt :)

29/9 - 09

Idag fick jag lite fri tid utan italienarna och den tiden spenderades hemma hos Jossra med Peyman.
Här bjuder jag på tre bilder på älskade Peyman :D



29/9 - 09

Hej. Har lite mycket att göra nu, men ni får en uppdatering snart om dagen med italienarna. Puss

28/9 - 09

Hej :) Jag kan äntligen skriva å ä & ö :D. Det var tydligen fel på datorn och inte på tangentbordet, därför det inte funkade innan, men nu är det fixat :).
Italienarna var som sagt på sight-seeing i Uppsala idag och kl 16.30 mötte vi upp de på stan och sen tog vi en vandring till Viking Lines kontor och bokade biljetter för en dagskryssning.
Jajamensan, vi ska åka till Finland på fredag över dagen. Vi ska åka till Mariehamn, vara där i några timmar och sen återvända tillbaks till Sverige med samma båt.
Jag fick checka av alla och se till att alla betalade för kryssningen. Vi ska vara 11 italienare och 6 svenskar på båten och det bästa är tax freen. Det kommer bli dunder!
När vi var klara så följde Nadia, Martina, Johanna och Lydia med mig och Silvia hem. Vi lagade pasta med Dolmio sås, käkade och tog det lugnt.



Vi begav oss sedan hem till Serri och satt där allihop inklusive hennes italienare Bianca. Drack kaffe, åt kakor och pratade lite om allt möjligt. Strax innan kl 22 gick jag och Silvia hem.





Nu är vi båda hemma efter vår snabba promenad hem genom regnet. Det bokstavligen talat spööööregnade och Silvia tyckte att det var skit jobbigt för just nu så är det tydligen 30 grader varmt i Milano så det var verkligen en omväxling för henne. Jag börjar tycka om henne mer och mer. Hon är faktiskt ganska lätt att prata med och hon är väldigt social och trevlig. Fett gullig, hon sa nyss att hon känner sig som hemma här och att hon är glad att hon får bo hemma hos mig och det värmer verkligen att hon känner så. Det viktigaste för mig är att hon känner sig bekväm hemma hos mig och jag uppskattar verkligen att hon gör det. Man vill ju liksom att de alla ska ha det bra för de är ju säkert lite osäkra på allt eftersom de är i ett helt annat land just nu utan sina nära och kära med sig. Eftersom jag själv vet hur det känns efter min resa i Milano i våras så vill jag självklart att Silvia ska ha det så bra som möjligt och det känns väldigt bra att hon trivs här.
Nu ska jag sluta skriva och gå och lägga mig. Vi ska vakna tidigt för kl 8 så ska jag lämna av Silvia i SPUNK innan jag beger mig till min egna skola.
Hoppas ni har haft en bra dag.
Godnatt :)

28/9 - 09

Hej :) Sitter i biblioteket nu med Jasmin Khalifa, Arya och Nadia. Slutade 11.20 idag och har inget att göra till klockan 16.30. Vaknade 6.40 idag, väckte Slivia runt 7, vi fixade oss snabbt och sen tog vi bussen till skolan. Lämnade av henne hos min lärare och gick sedan på mina 3 lektioner och nu har jag slutat och har inte gjort något speciellt. Italienarna är på sight-seeing i Uppsala med Jordan och vi ska möta de på stan 16.30. Senare ikväll så kommer nog Nadia komma hem till mig med hennes italienare Martina (som är bästa vän med Silvia) och då ska vi ta en promenad runt Gottsunda.
Nu har jag inget mer att skriva.
Hejdå.


Gästblogg: Nadia aka. Lejlush

Hejsan Safis trogna läsare:
Nadia här. Ni kanske vet vem jag är? Jag är ju känd för att jag "rakar mig i ansiktet och shlynar mig på fester", aa jo där ser man, nu kände ni visst igen mig va? Ni som läst uppsalabloggen har säkert hört det. Ja patetiskt värre, höhö! Anyway så sitter jag här med Safi, Jasmin K, Madde och Johanna i biblioteket, har nämligen världens håltimme. Italienarna är på rundvarndring i stan så vi slipper dom ett tag. Jag måste bara påpeka att jag har största respekten för Safi (hon är som en mamma för mig) och Polisen. Yeah, that's right, polisen. Jag älskar dem och ska själv läsa två år i polishögskolan i Solna efter att jag tagit studenten, vilket jag gör nu i vår. :D Aja, varför skriver jag ens om de? Jag har ju en engen blogg och vill ni veta mer så är det bara att kika in i den, skriver mycket om känslor och tankar.
Nu ska jag skriva lite om Safi, vilket kanske egentligen är meingen. Safi och jag lärde känna varandra i tvåan på gemensamma italienska lektioner. Vi blev bättre vänner under resan till Milano vilket var väldigt trevligt må jag tillägga! :) Safi är världen sötaste, ansvarsfullaste person och som jag nämde tidigare här i texten är hon som en mamma till mig, det är ju alltid bra att ha någon som tar hand om mig i skolan, hihi. Min och Safis italienare är bästa vänner så denna vecka kommer vi troligtvis umgås en hel del denna vecka, bl.a. ska vi ut på kryssning. DE NI!
Jasmink K tror att hon är bättre än mig på att stava och skriva texter, men som sagt ni kan ju jämföra våra två gästbloggsinlägg och se vem av oss som har stavfel.. Hmm. 8-)
Aja, nu vet jag inte vad jag ska skriva, men som sagt kika gärna in i min blogg;

http://lejlush.blogg.se


Kärlek till er alla! <3


Nu är italienarna här

Nu ar italienarna har. Okte ner till stan runt 3 tiden och var po SPUNK en stund och hjalpte Jordan att forbereda lite saker infor fikastunden med italienarna. Efter en timmes vantan gick vi ner till centralstationen och hamtade upp italienarna och sen gick vi tillbaks till SPUNK och fikade och tog det bara lugnt.
Nu ar jag hemma med Silvia. Har precis duschat, ska kolla po filmen Hitch nu med Will Smith och sen plugga lite innan jag gor och lagger mig.
Har ar nogra bilder fron idag.


Busiga Simon.
Han kom fram till mig och viskade i mitt öra att han ska föra krig mot Madde på schack. HAHAHA så sööt.

Man vill bara äta upp honom. Älskade Sebastian, han är såå söööööt!!!





27/9 - 09

Hej. Vaknade runt 11 idag och har gjort absolut ingenting till dess. Trokigt! Lyssnade nyss po radio kanalen P1. Det var ett uppslag om Gottsunda och nogra av mina familjemedlemmar var med.

Jag missuppfattade tiden igor om nar italienarna anlander till stationen. Det ar kl 16.30 och inte 17.30. So jag ska snart oka ner till stan och traffa Jordan och sen folja med och hamta italienarna fron stationen och sen ska vi fika tillsammans po SPUNK.
Silvia ar hon som ar langst ut till vanster po forsta bilden. Det ar hon som ska bo hemma hos mig fron och med idag till nasta lordag.
Har ar vi po en bar i Milano, Todos A Cuba, andra dagen av vort besok dar.




Nej, nu ar det bast att jag borjar fixa mig so att jag hinner komma i tid. Kanner mig lite trog idag och jag ser inte fram emot den har dagen faktiskt. Aja, vi for se hur allt gor senare ikvall. Ha det bra. Puss


26/9 - 09

Hej. Nu har bode Jossra och Rafif gott hem efter att varit hemma hos mig ett tag. OCH SJALVKLART hittar man flera fjortisbilder po Rafif po min mobil efter att hon har varit har.
Har ar nogra bilder:




Ska go och lagga mig snart. Min italienska larare Jordan skickade precis sms och pominde mig om traffen med italienarna imorgon. Vi ska traffas po centralstationen 17.30 och sen go till SPUNK vid vaksalatorg for att fika med italienarna innan vi oker hem igen. Ska nog oka ner till stan tidigare for att hjalpa Jordan att fixa allt infor fikastunden och prata lite med henne om hur nasta vecka kommer se ut. Eftersom jag intensivlaser religionskunskap A kursen so kan jag inte missa nogon lektion, och jag moste veta do vart jag ska lamna min italienare medan jag ar po lektionerna, for jag tror inte det kommer vara so kul for henne att go med mig po lektionerna.
Jag kommer ihog nar vi fick vara med po deras lektioner nar vi var i Milano, det var verkligen det trokigaste jag gjorde under resan, och det enda jag egentligen ville gora var att smita ut fron lektionen och bara vara ute i korridorerna. Jag och Johanna smet i alla fall ut fron deras matte lektion och sprang runt i korridorerna och gick ut och rokte innan vi begav oss tillbaks igen till deras trokiga lektion som dessutom var po italienska och vi fattade absolut ingenting hahahaha. Jag vill inte att Silvia (hon som ska bo hemma hos mig) ska fo kanna samma sak som jag gjorde och darfor ska jag kolla med Jordan om vart hon kan vara medan jag ar po mina lektioner, for jag kommer inte missa lektionerna po grund av dom. For just nu so kanner jag mig inte ens glad over att fo traffa dom imorn igen for det kanns verkligen som om de kommer po fel tillfalle. Skulle vart battre om de kom nasta termin plus att alla i gruppen som kommer imorn ar under 18 or so man kan inte ens hitta po nogot kul att gora med dom. I Italien so ar det ingen strang oldersgrans po nogot so alla 16 oringar kommer in po krogen dar men har i Sverige so ar det annorlunda, och jag ar saker po att det kommer kannas konstigt for dom. Fatta vad jobbigt for dom att de t.ex. kan kopa cigg i Milano utan problem men att de inte kommer kunna gora det imorn nar de anlander till Sverige? hahaha fan vad sjukt det kommer kannas for dom. Aja, nu tycker jag att jag har skrivit for mycket. Ska go och lagga mig snart for jag har en kansla av att jag kommer ha en skit dolig och jobbig dag imorn so det ar bast att jag ar utvilad innan allt elände sker. Godnatt alla läsare, sov gott och drom sott. Puss


Dagens köp av Jossra

Jossra beställde dessa skor idag. Visst är de snygga?
Orlando SEK 249, Nelly  Shoes - NELLY.COM Orlando SEK 249, Nelly  Shoes - NELLY.COM Orlando SEK 249, Nelly  Shoes - NELLY.COM


Gästblogg: Rafif

Sheeeniis :D Visst har ni saknat mig? aa va gulliigt, saknat er oxo. sitter hemma hos Saffan nu med Rafa och Jossra. jag och Jossra kom hit for en stund sen, vi var hemma hos Jossra men nu e vi har och Rafa haller po att baka kladdkaka for oss tihihi visst e hon gullig? det har varit en lang helg och vad jag har gjort under helgen e att umgas med familj och vanner, det gor inte att skriva de sista tre boxteverna po Safis tangentbord so istellet for vi anvenda a, o och e hahaha. Jag och Jossra kollade po en film men jag vet inte vad den heter, den var po kanal 5. Det var en kille i filmen som var so het att jag holl po do haha men jag overlevde :P idag vaknade jag runt halv 3, jag hade ganska ont i huvudet men jag var endo po bra humor, gick till min syster typ halv 4 hemtade en cd skiva och gick hem igen la skivan i datorn och lyssnade po musik medan jag stedade. nar jag vart klar so ot jag med papi och sen tog jag en skon dusch. efter det tog jag po mig fixade mig och sen drog jag till Jossra. Nu tenkte jag bjuda po nogra bilder. Ha en bra kvell moaah po eer.


Visst var jag brun der ?

jag och min syster.

kladdkakan Rafa gjorde.


Lauren Conrad

Hon är såå vacker

Helt sliten

Nu har jag dammsugat hela huset, tvattat, diskat, skurit golven och jag ar helt sliten och mina armar varker jatte mycket. Madeleine gick for ett tag sen och precis nar hon gick so ringde Jasmin Khalifa so sprang ner och traffade henne en snabbis innan hon skulle ta bussen tillbaks till Stenhagen. Fortsatte min stadning efterot och nu ar jag helt klar och huset ar fint och rent.
Min mamma ringde for en halvtimme sen och berattade att min kusins fru precis hade fott en liten pojke och att hon kommer hem om en, tvo timmar.
Nu ska jag hem till Jossra och tidsfordriva tiden dar tills min mamma kommer hem.
Imorgon kommer italienarna so ska forbereda lite infor mitt italienar besok hemma senare ikvall.
Puss


26/9 - 09

Heej :) Lyckades somna igor runt 7 po morgonen och vaknade kl 9 av ett samtal fron min mamma. Hon var fortfarande i sjukhuset och min kusins fru hade inte fott an. Hon kollade att allt var bra med oss och gav mig en uppdatering om allt och sen la vi po och jag somnade igen. Nasta gong jag vaknade var kl runt 1 och do vaknade jag av att jag horde min mammas rost. Hon var hemma men ingen bebis hade fotts an. Jag och Madeleine gick upp, ot ostmackor, drack smoothies och diskade. Min mamma ar i sjukhuset nu igen och nu tror jag att min kusins fru verkligen foder. Har precis vikt all tvatt och stadat lite och vantar po att fo ett samtal fron min mamma. Min moster ar har och nogra andra slaktingar. Jag sitter vid datorn och Madeleine tittar po Tv. Det ar Top Model po 3an. Nu ska jag vara lite social mot Madde. Uppdaterar senare. Ni for ha det so bra :) Puss


Nattuggla

Klockan är 5 po morgonen och alla sover. Borde nog ockso lagga mig nu, men kanner mig lite nervos infor morgondagen so har lite svort for att somna, vet inte varfor.
Min mamma ar fortfarande i sjukhuset och har ingen aning om nar hon kommer hem. Hon svarar inte heller po sin mobil so antar att min kusins fru holler po och foder nu.
Aja, jag ska forsoka sova nu i alla fall.
Godnatt!


Taken

Nu har jag tittat klart på filmen Taken och den var skit bra.
En film värd att se!



Dagens köp av Wafilistus

Dessa skor ar nyligen köpta av Wafilistus. Hon kopte dom fron H&M och har sjalv pimpat skorna med nitar och kedjor. Visst ar det snyggt?


Kvällspromenad och capuccino

Efter Johanna gick so fick jag flipp och var i behov av att go ut so jag och Madeleine tog en longpromenad runt Gottsunda och pratade om allt mojligt. Vi gick aven forbi Bebisen och han log och sov, men lyckades pussa po honom tillrackligt mycket. Ghada bjod oss po glass och sen fortsatte vi voran longpromenad.

Nar vi kom hem so gjorde Madde te ot sig sjalv och jag drack capuccino med daim smak. Vaaldiigt gott! Min kusin ringde och sa att hans fru skulle foda so jag och Madde var tvugna att go dit for att sitta barnvakt ot deras ungar medan han skjutsade henne och min mamma till sjukhuset. Jag nattade ungarna och jag och Madeleine kollade po nogot gammalt avsnitt av Gossip Girl. Efter ungefar tvo timmar so kom min kusin hem och jag och Madeleine gick tillbaks hem till mig. 

Min mamma ar fortfarande i sjukhuset med min kusins fru och ska nog stanna kvar dar hela natten.
Vi borjade kolla po filmen Taken och vi har nastan kollat klart po hela filmen. Bara 20 minuter kvar. Madde lyckades somna innan filmen var slut, den javeln, och nu sitter jag har helt ensam och ska snart fortsatta kolla po filmen. An so lange so ar den valdigt bra och spannande.
Kolla po trailern :)


25/9 - 09

Tjaaa. Nu sitter jag och Madeleine i mitt rum. Vi var nyligen i Burger Inn och ot och jag tror det fanns nogot i maten for jag kanner mig helt flummig nu fan hahaha har bjuder jag po nogra bilder vi tog nyss.




Gästblogg: Madeleine

Hejsan allesammans!
Just nu sitter vi ett par stycken hemma hos Safsi, jag fixar mina naglar som alltid. Man fixar alltid sina naglar ner man e her... Jaa, ni merker vell att de sista boksteverna inte funkar har so jag for vell hitta po noginting annat istellet...

Senare vet jag inte riktigt vad jag vi ska gora. Jag ska iallafalll sova her, vilket var mycket lenge sedan. Har saknat min lilla fiaplutta... Gull Safsii, hon er riktigt oushu...

Nejni, nu moste jag vara lite social her haha..

Puss puss po er...

25/9 - 09

Hej. Sitter hemma har med Johanna. Madeleine ar po vag och do ska vi prata lite om projektarbetet. Vi har skrivit vort forsta inlagg po www.duervaddueter.blogg.se so go in och kolla dar och snart so kommer vi borja uppdatera oftare.
Vaknade runt 11 idag, lange sen jag sov so lange haha har blivit van att vakna tidigt nu, men det berodde nog po att jag somnade igor ganska sent. Satt framfor datorn och kollade po Gossip Girl och nogra avsnitt av One Tree Hill.



Min frukost imorse bestod av kladdkaka, jatte nyttigt jag vet haha :P noot.. efter en timme kom Johanna och har hollt mig sallskap till dess. Nu ska vi in i koket och roka och sen ska jag laga mat. Ett gastbloggsinlagg kommer snart :) Puss


24/9 - 09

Det blev ingen promenad ute med Jossra idag. Istallet kom Jossra hit och jag lagade en underbart god kladdkaka som vi at upp.


hahaha, nu blev ni ratt sugna po kladdkaka, visst?

Jossra gick precis och nu ska jag kolla po www.surfthechannel.com om det finns nogon bra film eller serie som man kan kolla po.


24/9 - 09

Heej :) Klanningen jag bestallde haromdagen fron stylebystars kom idag. Jag provade den och jag tror jag har angrat mig, men ska beholla klanningen ando och holla utkik efter en annan studentklanning istallet.



Gick hem till Jossra efter med klanningen och bytte om dar och Jossras mamma blev mer förtjust i klanningen an vad jag blev hahahaha so sööööt. Jag alskar Jossras mamma, hon e bast. Stannade kvar dar en stund och begav mig sedan hem och nu har jag last hela den har bloggen fron borjan till slutet www.sannhistoriaa.blogg.se och den ar so javla bra. Rekommenderar verkligen alla att lasa denna blogg.
Jag ska snart ut och traffa Jossra for att ta en promenad. Ni for ha det so bra :)


24/9 - 09

Rihanna - Te Amo


24/9 - 09

Hej alla läsare. Sa att jag skulle uppdatera igår men var så trött nar jag kom hem så somnade ganska snabbt innan jag fick chansen att sitta framför en dator men här får ni en lång uppdatering.

Tisdag
När jag kom hem från skolan so frågade min pappa mig om jag ville folja med honom till stan for att boka tid hos synoptik och sedan åka och handla mat. Vi brukar inte gora saker tillsammans so jag foljde med han till stan och sen okte vi och handlade lite. Det gick bra fast han lyckades skämma ut mig ett antal gonger, men det är väl sont alla pappor gor. Eftersom vi inte brukar umgos po tu man hand vanligtvis so hade jag glomt hur det känns att inte röka. Min pappa vet om att jag röker men vill inte att jag ska röka framför honom och vi var ute i ungefär tvo timmar och jag höll nästan po att fo panik for att jag inte kunde röka. Han skulle in i Willys och handla och do tog jag chansen att smygröka och man fick värsta adrenalinkicken av det hahaha. Eftersom jag har rökt so öppet i snart 7 or so glömmer man bort hur det kanns att smygröka hahaha. Aja, efter mitt mission so okte vi hem och jag gick hem till Jossra och var där en stund innan jag begav mig hem igen.



Onsdag
Jag struntade i min sista lektion igor och gick till stan istället for att mota Jossra. Jossra gjorde en synundersokning for korkortstillstondet och sedan okte vi hem. Gick till Bebisens dagis och hämtade honom och var barnvakt i 2-3 timmar innan jag lämnade hem honom. Gick och traffade Yeliz och Melissa och vi åkte till Granby centrum och kollade lite po klader. Såg två jatte fina koftor som jag verkligen vill ha, så ska fråga min mamma idag om vi kan åka dit så att jag kan få köpa dom.

Nar jag kom hem igor so gick jag ut med min syster en stund och vi gick hem till Jossra och var dar en stund.

Anledningen till att jag inte har kunnat blogga under de har dagarna beror po att jag antligen efter all års tjatan har fott en egen dator i mitt rum. Vi köpte en dator förrigor men den behovde formateras om och det fixade min kusin igor och det tog en valdigt long tid innan allt var klart so jag lyckades somna innan för jag orkade inte vanta helt enkelt. Jag ar i alla fall helt överlycklig just nu och datorn ar jatte fin. Det enda problemet ar att tangentbordet ar lite fucked up och det gar inte att skriva de tre sista bokstaverna so jag moste klistra in de i inlagget, men jag orkar inte göra det po varenda ord so jag ska försoka fixa problemet med tangentbordet senare idag.
Alla mina möbler i rummet ar brunt och so kommer data skrivbordet fron ingenstans och ar vitt so det moste ockso fixas for det ar inte fint alls. Men annars so ar allt jatte bra och jag ar jatte glad över att antligen ha en egen dator. Förvanta er en mycket battre uppdatering på bloggen från och med nu.

Justde, jag har antligen bokat tid for korkortskursen man moste gå på med sin handledare. Den 28 oktober från kl 16.50 - 20.30 so kommer jag vara po kursen med min bror och med min morbror. Ar so exited och hoppas allt gor bra och inshallah so har jag korkortet innan jag tar studenten.

Jag ar ledig idag (torsdag) och imorgon (fredag) på grund av att det ar studiedagar i skolan so ska bara ta det lugnt och forsoka hinna med att gora so mycket saker som mojligt som jag inte har hunnit med att gora under skoldagarna. Ska också forbereda mitt rum infor italienar besoket jag kommer fo po sondag.

Nu blev inlagget jatte långt så ska sluta skriva nu. Ni får ha det så bra. Puss

23/9 - 09

Sitter hemma hos Jossra nu med systern. Ska dra hem snart och senare ikväll får ni en uppdatering.

22/9 - 09

Ni får en uppdatering om min dag imorn. Har en del att skriva om men har för lite tid just nu. Ha det bra


22/9 - 09

OMG ! Jag har fastnat för en skit bra blogg.

www.sannhistoriaa.blogg.se 

Hon skriver en blogg novell som handlar om hennes liv!

SKIT BRA.

LÄS DEN!!

21/9 - 09

Hej alla läsare :) Igår så firade vi Eid. Nästan hela släkten samlades i lokalen och vi alla åt tillsammans. Efter middagen så gick jag ut med hunden Queen och var för det mesta ute med henne och promenerade runt i Gottsunda och skrämde skiten ur skitungarna på gården. Jätte kul!! Min humor är sämst!

Det var trevligt att hela släkten samlades och det var kul :) Tog inte så många bilder, men här bjuder jag på tre bilder på Bebisen på en motorcykel. JAG DÖR FÖR hans skinnjacka. Man vill bara äta upp HONOM! SÅ GULLIG!




Idag efter skolan så promenerade jag ner till stan med Madeleine och Johanna. Vi gick runt lite i affärer och fikade på Storken. Köpte med mig hem ett par jeans från Bikbok, ballerina strumpor från H&M och ett par skor från Skopunkten. OCH nu är alla mina pengar slut som jag lyckades skrapa ihop igår. Jag är bokstavligen talat sämst på att spara pengar. Har stora problem med det och undra verkligen hur det kommer gå för mig senare i livet när jag gifter mig och bildar familj. Vi kommer lida av stora ekonomiska problem på grund av mitt slösande hahaha :P Jag åkte hem efter min runda nere på stan och trodde jag skulle få tvätta kläder, men de från Graflunds hade tydligen kommit idag och äntligen lagat vår tvättmaskin så jag slapp tvätta idag :D Gick hem till Jossra och vi beställde mat från Verona och satte oss sedan hemma hos henne och åt. Kom hem för en stund sen och ska snart lägga mig på sängen och kolla på tv tills jag lyckas somna. Ni får ha det så bra och sov gott. Puss

Dagens köp

Svarta stövlar från Skopunkten 399 :-


Min studentklänning :D

Nu har jag äntligen beställt min studentklänning från StylebyStars :D

Vad tycker ni?

20/9 - 09

Eid mubarak allihop :D
Har knappt fått någon sömn alls inatt på grund av att jag kom hem väldigt sent igår kväll. Vaknade av alla röster från vardagsrummet imorse. Vi hade gäster och jag gick upp duschade och har precis sminkat klart mig. Ska snart börja platta håret och sen röra mig mot lokalen där hela släkten ska träffas senare idag.
Hoppas alla muslimer får en underbar Eid idag :)


19/9 - 09

Hej allihop :)
Klockan är efter 19 och jag sitter fortfarande med min pyjamas på.
Är trött på livet idag och har inte gjort så mycket alls förutom att städa och målat naglarna.
Ska snart byta om, gå till centrum och köpa hårfärg.
Ska färga Ghadas hår idag och Rafif ska locka hennes hår, så vi kommer vara hemma hos Ghada hela kvällen.
Fick precis reda på att det är Eid imorn.
Hela släkten ska träffas imorn i en lokal och så ska alla ta med sig mat hemifrån.
Min pappa fyller dessutom år imorn. 46. Han börjar bli gammal :P
Bebisen är här nu och han vill kasta boll med mig.
Så nu ska jag vara med honom en stund.
Ni får ha det så bra :)
Puss

The Vampire Diaries

The Vampire Diaries är en ganska ny serie och handlar om en high school flicka, Elena som förlorat båda sina föräldrar. Hon finner tröst hos den nya killen i skolan, Stephan, utan att veta att han är en vampyr. Stephan har en ond bror som tycker om att döda tonåringar och det förvärrar saken.
Den är lite Twilight inspirerad och den verkar faktiskt ganska bra.
Kolla på trailern :D










Gossip Girl

Nya Gossip Girl avsnitt har äntligen kommit.
Har precis kollat på första avsnittet av säsong 3,
och längtar redan till nästa avsnitt :D

Gossip Girl - Promo



Chuck and Blair

Vill ni också se första avsnittet av säsong 3?
Gå in på: www.surfthechannel.com


Gissa vem?


18/9 - 09

Heeeej :D Jag, Ghada och Bebisen gick till Burger Inn och åt tidigare idag. När våran beställning blir klar och vi börjar äta så blir Ghada lite panikslagen och säger att hon glömde bort att stänga spisen hemma. Ghada blev lite orolig men vi satt fortfarande kvar och åt. När vi var klara så sprang vi bokstavligen hem till henne och sprang upp för trapporna och stängde av spisen. SOM TUR VAR så hände det inget och inget hade börjat brinna men det var nära ögat. Efteråt så gick vi hem till min morbror och var där en stund. Min morbrors fru Hana och hennes barn Rami och Rawia hade varit i Syrien i 3 månader och de kom tillbaks för några dagar sen. Fick två tröjor och ett par örhängen från min morbrors fru. Gulligt :D. Skönt att få träffa Rami och Rawia igen efter en sån lång tid. Det var så sjukt. De är fortfarande ganska små och i början så verkade det som om Rawia hade glömt bort vem jag var, men efter ett tag så blev hon lika pratglad som innan. Det sjuka var att de hade glömt bort all svenska och de pratade BARA arabiska. Bättre arabiska än min till och med. Och när jag pratade med de på svenska så kollade de på mig konstigt som om de inte förstod vad jag sa hahahaha. Gick ut med Rawia en stund och hela konversationen mellan oss var bara på arabiska haha. Det var annorlunda. Vi gick ut och träffade Johanna och sen gick vi hem till mig en stund och målade Rawias naglar för hon ville ha samma färg som mig (rosa) och sen gick vi hem till min morbror igen. Johanna fick också ett par örhängen haha min morbrors fru är bäst och så gullig. Gud vad jag hade saknat henne! Jag och Johanna gick ut på en promenad och mötte Paulina och sen gick vi alla tre hem till mig. Båda två gick för en stund sedan och nu ska jag nog läsa min svenska bok om Jane Eyre eller bara kolla på filmen på youtube som Jasmin Khalifa gjorde igår. Vi ska lämna in bokredovisningen den 21 oktober. PÅ MIN FÖDELSEDAG. Och jag vill inte ha något att göra som är skolrelaterat på min födelsedag så vill bli klar med bokredovisningen så snabbt som möjligt, bara för att få det gjort alltså. Nu ska jag sluta skriva. Blev ett extra långt inlägg idag. Hoppas ni har haft en bra dag/kväll.



Skulle vart kul om ni började kommentera lite mer om ni ändå läser allt jag skriver :)

18/9 - 09

Ett år har gått sen jag träffade dig sist :(


18/9 - 09

Efter skolan hämtade jag upp Bebisen från dagis och har varit med honom tills nu. Nu sitter jag hemma hos Ghada och vi ska snart till centrum och äta. Har hunnit vara hos Jossra två gånger idag och tvättat en massa kläder. 3/4 av kläderna var Mohameds kläder och senast jag tvättade var för 3 dagar sen, alltså han har hunnit ta på sig mer än halva sin garderob under dessa dagar haha antar att han byter om minst 5 gånger per dag :S Sjuk människa! Aja, Johanna ska komma till mig senare ikväll så ska umgås med henne lite senare.


Dagens VILL HA!

Svarta stövlar från Skopunkten 399 kr.


Hög Stövel från Skopunkten.com


18/9 - 09

Godmorgon :)
Igår var jag hos Yeliz hela kvällen. Sefika och Funda var också där och vi kollade på en ganska bra film: Knowing. Besides of that så åt vi en massa godsaker och fikade. Kom hem runt 23 och somnade direkt.

Trailer på filmen Knowing


Jag börjar 10.45 idag och har precis kommit ut från duschen. Ska fixa mig lite nu och ta bussen om lite mindre än en timme. Har bara 3 lektioner idag, socialkunskap, religionskunskap och samhälle C, och sen så slutar jag. Ska stanna kvar i skolan en stund efter och göra ett arbete ganska snabbt sen så ska jag åka hem och tvätta kläder.
Hoppas ni får en bra dag :)


17/9 - 09

Heeej !
Ä r  p å  v ä r l d e n s  t r å k i g a s t e  l e k t i o n  j u s t  n u . . .
S o c i a l k u n s k a p . .
S l u t a r  o m  e n  t i m m e . .
Jasmin sitter bredvid mig och ser helt död ut.
Athena har sitt huvud lutande mot bänken.
Och jag vill hem !!

17/9 - 09

Nu är det bara 10 dagar kvar tills italienarna kommer till Sverige. Nu är det de yngre som kommer, 92:orna, och vi har planerat en hel del saker som vi ska göra. Vi ska t.ex. åka till Stockholm en dag, äta middag ute och åka dagskryssning.

Här är några länkar från när de andra italienarna var i Sverige den 18 - 23 mars 2009.

Sight seeing och middag på Rififi

Stockholm med italienarna

Fest med italienarna

Bowling

Cosmo

Fika på SPUNK

Italienarna åker tillbaks till Milano


En tjej som heter Silvia ska bo hemma hos mig från den 27 september - 3 oktober. Madeleine bodde hemma hos henne när vi var i Milano så jag vet vem hon är och känner henne lite.


Dagens horoskop för Vågen

Vågen

den 17 september

VARDAG:

Dagen bjuder inte på några stora överraskningar och helst skulle du bara villa tillbringa den med en favoritbok eller framför tv.

KÄRLEK/RELATIONER:

Du trivs bra med kärleken men nu är det kanske din tur att överraska din vän med en gåva.

PENGAR/ARBETE:

En ny kollega kan bli en riktigt god vän i det långa loppet, trots det första intrycket.

DAGENS CITAT:

Gandhi - Lär som om du skulle leva för evigt. Lev som om du skulle dö i morgon.

LYCKONUMMER:

30

Källa: www.afrodite.nu


Nadia Bhuiyan 18 år :D

Grattis Nadia på födelsedagen <3 <3 <3



Dagens VILL HA!

Nitväska från Accent !


16/9 - 09

Hej :) Jag har inte uppdaterat bloggen alls idag märkte jag nyss och det har berott på att jag knappt varit hemma idag. Åkte direkt hem till Jossra efter skolan och var där en stund. Sedan gick jag hem en stund, åt och fixade lite saker innan jag gick till centrum och handlade med Jossra. Lämnade hem varorna och gick hem till Jossra igen där Zinat också var. Kom hem för ungefär en timme sen och har precis duschat och ska nu börja plugga. Har två läxor som jag måste ta itu med tills imorgon. Ha det bra :)

15/9 - 09

Hej :)
Idag ska vi ha en påminnelse middag för min mormor och morfar som båda har avlidit. Det innebär att nästan hela släkten är här just nu och kvinnorna lagar mat för alla. Jag håller på och tvättar så jag springer fram och tillbaks till tvättstugan hela tiden. Kom hem för 2 timmar sen och har redan värsta huvudvärken av alla små ungar som springer fram och tillbaks och skriker. Vill bara låsa in de i ett rum och gömma nyckeln tills denna dag är över. Men det skulle jag aldrig kunna göra :P
Nej, nu måste jag gå. Tvättstugan väntar på mig!
Ha en bra dag :)


Åldergräns på energidrycker :O

Åldersgräns på energidrycker

Pressbyrån och 7-eleven införde i veckan åldersgräns på energidrycker. Åldersgsränsen gäller för samliga energidrycker i sortimentet och den nya policyn infördes i samtliga drygt 500 butiker i Sverige.
Hos Pressbyrån vid Stora torget i Uppsala var det flera tonåringar som ville köpa energidryck men fick vända i dörren, berättar en butiksanställd.
- Det var många som nekades i går, jag har redan nekat två nu på morgonen.
Bakgrunden till beslutet är uppgifter från föräldrar och skolpersonal om överkonsumtion av energidrycker. Problemet har visat sig vara störst i åldrarna mellan 10 och 15 år. Därför har åldersgränsen bestämts till 15 år.

14/9 - 09

Hej :) Sitter hemma hos Jossra nu och lyssnar på låten David Guetta ft. Akon - Sexy Bitch medan Jossra städar rummet. Igår fyllde Bebisen 2 år så jag gick dit med present och godis till honom. Han sov så det var inte kul att vara där. Jag gick hem och var hemma en stund innan jag gick hem till Jossra och var där en stund. När jag kom hem så kollade jag på filmen Notting Hill med Julia Roberts och Hugh Grant och sen somnade jag.

Jag la väckarklockan på 6 och vaknade kl 8 idag. Hade försovit mig! Började kl 8.30 men eftersom vi hade skolfotografering idag så ville jag hinna fixa mig lite för det är sista skolfotograferingen under min gymnasietid besides studentfotot. Jag skyndade mig och tog bussen till skolan och missade mer än halva tiden av första lektionen. Annars så flöt denna skoldag förbi ganska snabbt. När jag kom hem så var en svensk kvinna hemma hos oss från radiokanalen P1 och pratade med min mamma angående det som hände i Gottsunda för två veckor sen. Pratade lite med henne men hon fick inte radiosända något av det jag sa! Det var en trevlig kvinna och hennes man är en musiker som har jobbat med Britney Spears. Coolt!
Ghada ringde mig och sa att hon skulle laga potatis med fiskgratäng så jag sprang dit. HAHA älskar maten! Hjälpte till lite och umgicks med Bebisen tills maten var klar. Maten smakade jätte gott som vanligt och när vi hade ätit klart så mötte jag Rafif och vi gick till centrum och postade brev. Vi gick förbi Ghada en stund och sen gick jag hem, hämtade en sak, och nu är jag hemma hos Jossra.
Ska hem snart och ta ett lååångt bad, plugga och sen sova tidigt idag så att jag inte försover mig igen imorn!
Ni får ha det så bra :) PUSS PUSS

Gästblogg: Jasmin Khalifa

Heej alla Safis läsare !!
just nu sitter ja och Safi i biblioteket o chillar.. vi har två timmars håltimme och vet inte riktigt vad vi ska göra.
haha ida kom Safi försent, hah typ första gg, till skillnad från mig som kommer försent varje dag.
Vi har skolfotografering ida.. jag hade ingen aning om de så kom i luffarkläder till skolan. Safi å andra sidan är jätte fin och kommer bli skitsöt som vanligt på fotograferingen.

Jag lärde känna Safi i tvåan när vi hamnade i samma klass. Jag visste vem hon var sen tidigare men vi var inte riktigt vänner. Idag ett år senare är hon en av mina närmaste vänner.
Vill bara säga att Jag älskar dig Safi Elmasri och att jag uppskattar dig som vänn skit mkt! (L)

13/9 - 09

Mitt hjärta fyller 2 år idag :D Grattis Grattis Grattis !



Kulturnatten firades på Salt :D

Efter Stenhagen besöket så åkte jag hem, hämtade mina grejer och tog sedan gratis bussen in till stan. Gick hem till Sandra där Peyman, Mona och Jossra var. Vi satt där en stund och sen gick jag och Jossra till McDonalds och åt innan vi begav oss till Salt. Det var skiiit mycket folk och kvällen var lyckad på grund av att alla var på ett sånt bra humör. Strax innan kl 2 var jag hemma och somnade runt 4 efter en väldigt rolig kväll.
Här är en massa bilder från igår. Enjoy :)


















Queen

Efter fotograferingen och middagen så tog vi en lång promenad med vovven Queen.









Modell för en dag!

Var i Stenhagen igår hos min morbror hela eftermiddagen och Tagreed tvingade mig att ta på mig hennes röda balklänning och en annan lila klänning för att hon sedan skulle ta kort på mig. Här är resultaten :) haha













13/9 - 09

Godmorgon :) Har precis vaknat efter en sen och rolig kväll igår. Lovade er en massa nya bilder så det ska ni få nu :) Puss

12/9 - 09

Hej :) Hoppas allt är bra med er!
Vaknade runt 10 idag och satte mig vid datorn direkt och kollade lite saker. Värmde upp vitlöksbaguetter sedan till familjen och vi åt alla tillsammans. Har precis sminkat mig och vi ska snart åka till Stenhagen hem till min morbror och hälsa på den nya bebisen Adham Adriano :)
Ska tvinga Tagreed platta mitt hår för jag är så jävla lat idag och orkar inte göra något just nu!!

Idag är det Kulturnatten i Uppsala och då brukar alla Uppsala bor samlas på stan och lyssna på musik och göra en massa roliga aktiviteter. Jag ska nog till Salt ikväll med några kompisar och sitta där i några timmar.
Det blir nog ingen mer uppdatering, men lägger in en massa nya bilder imorn :)
Puss!

11/9 - 09

Godkväll :) Mitt schema var helt latch idag, hade två lektionen mellan kl 12.30 - 14.20 och sedan så slutade jag. Åkte hem och var hemma en stund. Ghada ringde och frågade om jag ville följa med henne och Bebisen till stan och det gjorde jag. Vi gick runt lite i affärer och Ghada shoppade en hel del innan vi bestämde oss för att äta i Max. Efter måltiden så åkte vi hem och då fick jag besök från Rafif som var här en stund.

Hade ett lååångt snack med Aria nyss om allt möjligt. Ville få lite information och ni som tror att det är Aria som har skrivit uppsalagolarbloggen så är det inte hon!


11/9 - 09

11 september idag, alltså det har gått 8 år sen terroristattackerna på World Trade Center. Jag kommer fortfarande ihåg mycket av den dagen. Alla visste om det och pratade om det hela tiden. Vi hade till och med en tyst minut i skolan på grund av det som hände. Allt på TV handlade om det som hade hänt i USA och det stod om det i varenda tidning. Det var något stort!

Aja, back to reality. Igår hade jag mitt prov om hinduismen och buddhismen och det gick väldigt bra. Hade lite små panik innan och i början av provet men lugnade ner mig sen och skrev så mycket så att mina fingrar svullnade upp efteråt. Efter provet så hade vi socialkunskap men vi fick en gruppuppgift istället där vi skulle skriva om mordetTherese Rojo. När vi var klara med den analysen så åkte jag hem.
Var hemma en stund och sen åkte jag hem till Yeliz och Melissa där Sefika var. Var där en stund och senare på kvällen åkte jag hem till Jossra. Det var vad jag gjorde igår.
Förresten, vi startade en blogg igår om vårt projektarbete där vi ska skriva om hur vi mår när vi utför dieterna. Den kommer startas någongång i slutet av september så det är bara att gå in och läsa när ni känner för det. www.duervaddueter.blogg.se. Finns även länk under bloggar jag läser.
Börjar 12.30 idag och vaknade för 2 timmar ungefär. Kunde inte sova! Ska upp och sminka mig lite nu och sen ta bussen till skolan kvart i 12. Ni får ha det så bra :)

Melissa <3

10/9 - 09

Godmorgon :) Hoppas allt är bra med er. Själv är jag nyvaken och ska ta bussen till skolan om en halvtimme och träffa Johanna och Madde för att prata lite om projektarbetet och ansöka om pengar. Jag var knappt hemma igår men jag hann plugga lite ändå. Var hemma hos Jossra en stund innan jag var tvungen att gå hem och duka inför middagen. När jag hade gjort det så gick jag ut och satte mig med Johanna utanför Gottsundaskolan. Var hemma innan 21 och kollade på The Bachelorette (Jag är fortfarande arg för att hon inte valde Jason) och så fick vi besök från Bebisen som var väldigt busig. Han kom in i rummet hela tiden och la sig i min famn tills någon kom och hämtade honom och sen kom han tillbaks och la sig i min famn. Bästa känslan är att ligga bredvid en Bebis, ÄLSKAR känslan!! Han gjorde mig glad för stunden och när han gick hem så började jag mitt pluggande. Läste allt i boken, anteckningarna och häfterna och det tog två timmar. Jag var så jävla tröött efter det så jag somnade direkt och vaknade för en stund sen. Helt sjukt, nästan alla mina drömmar inatt handlade om hinduismen och buddhismen och i sömnen så försökte jag klura ut vilka frågor som skulle komma med på provet haha jaa så blir det när man pluggar för mycket. Ska ha provet om 4 timmar ungefär och hoppas verkligen att det går bra!! Eftersom vi intensiv läser religionskunskap A kursen så måste jag satsa extra mycket på den kursen. Kursen går slut vecka 47 och vi ska ha två till prov till dess. Jobbigt, men det är bara att bita ihop och göra sitt bästa. Aja, nu ska jag fixa lite saker innan jag tar bussen till skolan. Pusss


9/9 - 09

Igår hämtade jag Bebisen från dagis och lämnade hem honom. Var hemma hos honom en stund och sen tog vi en promenad med Rafif till centrum. Vi postade brev och sedan gick vi tillbaks hem till Bebisen där vi åt middag. Efter ett par timmar så gick jag hem till Jossra och var där en stund innan jag begav mig hem.

Idag efter skolan gick jag hem till Jossra direkt och var där en timme ungefär innan jag gick hem. Ska nog bara vara hemma hela dagen idag och plugga. Har prov imorn om hinduismen och buddhismen.

Grattis Amani på födelsedagen :)


8/9 - 09

Igår kväll träffade jag Johainna och vi gick till centrum, åt kebab och hade ett väldigt långt snack om allt möjligt. Alltid lika kul att vara med Johainna :)


Kom hem för en stund och det hände inte så mycket idag i skolan förutom att Adi hoppade lite konstigt när han diskuterade en sak med Jasmin K och råkade spräcka sina byxor hahahaha störd människa :P Ett gott skratt fick man i alla fall!! Och det var ännu roligare när han fick gå runt med ett stort hål på byxorna haha :P


Gottsunda

Hittade en artikel på UNT om veckan som skakade Gottsunda.
De kallar det uppror och revolution. Genom att kasta sten och tända eld på bilar ropar ungdomarna i Gottsunda på hjälp. De är rädda för polisen. UNT:s Josefin Sköld och Staffan Claesson berättar om veckan som skakade Gottsunda.

Fredag 28 augusti
En polispatrull på rutinuppdrag möttes av stenkastning och kallade på förstärkning. När ytterligare patruller anlände trappades stenkastningen upp. Som mest var ett tiotal polispatruller på plats. Sju ungdomar omhändertogs för störande av ordning och ytterligare ett antal visiterades. De omhändertagna släpptes senare på kvällen. En husbil i området brandhärjades och två personbilar fick skador.
Lördag 29 augusti
Under kvällen och natten sattes tre bilar i brand. Mycket orolig stämning i Gottsundaområdet, enligt vakthavande befäl.
Söndag 30 augusti
Under natten sattes en bil i brand vid Gottsunda kyrka och en brandbomb slängdes in i Gottsundabadet. Elden kunde dock släckas av badhusets personal.
Måndag 31 augusti
Ett tiotal ungdomar från Gottsunda samlades vid polishuset i Uppsala och anmälde polisen för övervåld och felaktigt agerande vid oroligheterna i stadsdelen den föregående helgen.
Tisdag 1 september
Den syns inte. Men den finns där, betongväggen som skiljer de svartklädda ungdomarna från polisen. De stirrar stint på varandra. Poliserna står på ena sidan Hugo Alfvéns väg. Ungdomarna på den andra. Ingen rör sig. Ingen säger något. Efter ett tiotal minuter går poliserna plötsligt tillbaka in i skåpbilen och spänningen släpper. Ingenting har hänt. Men ändå så mycket.
Klockan närmar sig tio på kvällen och vi befinner oss utanför pizzeria Verona på Bandstolsvägen i Valsätra. Det är här det kommer att hända i kväll, menar ungdomarna vi träffat tidigare på eftermiddagen. De har alla varit med i upploppen mot Uppsalapolisen den gångna veckan.
- Vi har under flera års tid blivit trakasserade av polisen. Så fort de får syn på oss stannar de och visiterar oss. Det sker framför familj och vänner så gott som dagligen. Vi är trötta på det och ser ingen annan utväg än att protestera på det här sättet. Vi känner oss förnedrade och tänker inte ta skit längre, säger en kille i grön tröja som inte vill säga sitt namn.
Alla i klungan av ungdomar som samlats runt oss är ivriga att få berätta sin historia. Flera av dem har ett kriminellt förflutet och känner sig förföljda av polisen, för andra handlar hatet mot myndigheten om att en bror eller vän blivit illa behandlad.
- Det finns många bra poliser här i Gottsunda, men en del av dem är rasister. De kallar oss "blattejävlar" och käftar med oss utan anledning. Vi vet inte om det här kommer att hjälpa, men det är en markering från vår sida att polisen inte kan behandla oss så här, vi vill bli lika bra behandlade som alla andra svenskar, säger Ali och visar upp blåmärken han säger sig ha fått från polisens batonger.
Han är helt klädd i svart. En luva döljer hans hår och över munnen har han knutit en palestinahalsduk. Hans vänner har liknande munderingar. I skenet från gatlamporna ser de nästan spöklika ut. Ett tiotal polisbilar cirkulerar runt i området, varannan minut passerar någon av dem pizzerian är ungdomarna står. Vissa poliser vinkar mot ungdomarna. De vinkar inte tillbaka.
- Polisens beteende är fruktansvärt provocerande. Jag fattar inte varför de håller på så där, vinkar och ställer upp sig på rad och stirrar på oss. Vi vill att de ska låta oss vara, säger Ali.
På frågan om det inte finns andra, bättre, sätt att protestera mot polisens påstådda agerande skakar han på huvudet.
- De står över oss. Vi har ingen makt jämfört med dem. Det är ingen idé att göra en anmälan mot en polis, utredningen läggs alltid ner i alla fall, säger Ali.
- Vi förstår det är fel att tända eld på bilar och kasta sten mot polisen. Men när vi gör så får vi uppmärksamhet och chansen att någon lyssnar på vad vi säger ökar.
Det var under fredagskvällen förra helgen som tumultet mellan polisen och ungdomarna från Gottsunda bröt ut på allvar. Fem ungdomar blev stoppade av polisen efter att en av dem visat fingret mot polisbilen och en annan dragit ned byxorna. Till slut omhändertogs sju ungdomar efter att polisen utsatts för stenkastning. Men vad som egentligen hände, hur mycket våld polisen använde för att omhänderta de sju ungdomarna, råder det delade meningar om. Åtta personer har anmält poliser för övervåld och tjänstefel. I intervjuer i lokala medier har polisen dock förnekat att något övervåld förekommit.
- Bråket med polisen kommer bara att bli värre och värre efter det här. Säg att du vågar skrika någonting till
polisen den första kvällen, gången efter kastar du en sten. Du vill hela tiden våga lite mer, göra lite värre saker, säger 19-årige Adam.
Runt oss har ett gäng mindre killar i tioårsåldern samlats. Nyfiket vänder de sina öron uppåt mot oss. Men de aktar sig för att störa. Adam tittar oroat mot killarna och konstaterar:
- Det skapas en ond cirkel här i Gottsunda. De här killarna ser vad vi gör och försöker härma, förmodligen har de redan lärt sig att hata polisen trots att de inte haft någonting med dem att göra.
Adam önskar att det skulle finnas en fritidsgård för äldre ungdomar i Gottsunda. Han skulle också vilja att fler vuxna förebilder kunde röra sig i området.
- Vi saknar ungdomspoliserna som fanns här förut. De var trevliga och vi kände stort förtroende för dem. Det var inte alls lika rörigt här då.
Men vad är det egentligen som ligger bakom orolig-
heterna i Gottsundaområdet... Påståendet att ungdomarna inte har något annat för sig än att trakassera polisen och bränna upp bilar ter sig ganska banal i sammanhanget. Gottsunda har inte haft något gott rykte sedan det byggdes på 1970-talet. 22-åriga Mohammed förklarar:
- Jag kan bara tala för situationen som den är nu. Men många av oss har haft det jobbigt i skolan, flera hoppade av redan i gymnasiet. Själv har jag jättesvårt att få jobb och en av anledningarna är att jag är invandrare. Om man inte har några pengar dras man lätt in i kriminalitet.
Mohammed har tidigare använt narkotika, men slutat.
- Jag känner mig stämplad. Bara för att jag var kriminell när jag var yngre betyder det inte att jag håller på med något olagligt nu. Så fort jag går ut är jag rädd att träffa på en polis.
På Veronas uteservering träffar vi på Ayhan Altun. Hon har bott i Gottsunda i tre år och studerar juridik vid universitetet. Hon har god kontakt med ungdomarna som varit inblandade i bråken med polisen.
- Man kan väl säga att utanförskapet som många unga i området känner är en eld som ständigt brinner. Men för varje gång de känner sig orättvist behandlade av polisen läggs en vedpinne på elden och den flammar upp.
Ayhan Altun tror inte att ungdomarna kommer att ge sig den här gången.
- Kanske kommer det att sluta med att någon blir skjuten. Jag är rädd för det, säger hon.
När vi lämnar Bandstolsvägen vid ett-tiden på natten har ingenting hänt. Polisbilarna fortsätter att cirkulera. Ibland drar ungdomarna i väg i olika gruppkonstellationer och tvingar polisen att köra efter dem på cykelbanor och genom buskage.
Rapporten från vakthavande befäl visar dock att ett okänt antal ungdomar kastat en tårgaspatron mot polisen en timme senare.
Onsdag 2 september
Spelautomaterna inne på Pizzeria Verona går varma. Men vinsterna är sällsynta. Någon säger sig ha upptäckt ett system för vinstutdelningen och försöker förklara sin teori för grannen. Annars handlar samtalen runt Bandstolsvägen den här eftermiddagen mest om en ursäkt. Det är polisen som ska be ungdomarna om ursäkt för sitt agerande förra fredagen. Ursäkten är ett krav från ungdomarnas sida - annars tänker de fortsätta sina nattliga räder i området. Klockan halv åtta har de stämt möte med representanter från polisen.
Timmarna går. Några ungdomar går hem och byter om till svarta kläder. Man behöver inte titta på klockan för att veta att mötet snart ska äga rum. Antalet
polisbilar i området ökar markant. Ali räknar till sju målade och tre civila bilar. Fyra personer från polisen anländer till platsen. Enligt en av dem, Roger Hellström, har de kommit överens med ung-
domarnas kontaktperson att inte låta media vara med på mötet.
- Det skulle inte kännas bra att ha er där. Det här är en sak mellan oss och ungdomarna, säger Roger Hellström.
Samtidigt som skymningen faller över höghuset i Valsätra går de svartklädda killarna in till lokalen där de ska möta polisen. Några ändrar sig efter en stund och går tillbaka till tryggheten utanför pizzerian.
- Flera ungdomar från andra stadsdelar har hört av sig till oss och vill hjälpa till med den här kampen mot polisen. Men vi har sagt åt dem att vi måste klara av det här på egen hand. De får visa sina protester på annat sätt. Du har säkert hört att det brunnit i en del bilar där, säger en av dem.
Polisbilarna fortsätter att cirkulera. En timme senare öppnas dörrarna igen. Orden formligen bubblar ur massan som glatt rusar ut från lokalen. Polisen har bett om ursäkt!
- Det känns så himla skönt. I och med det här har ju poliserna erkänt att de behandlade oss fel i fredags, säger Adam och skrattar lyckligt upp mot den mörka himlen.
Men hans glädje blir kortvarig. Roger Hellström förtydligar sitt uttalande utanför lokalen:
- Vi har inte gett dem någon ursäkt. Det enda vi sa var att om utredningen visar att vi handlade fel i fredags, då ber vi om ursäkt. Men det är först då.
Förtydligandet får delat mottagande i lägret utanför pizzerian. Vissa vill glömma och förlåta. Andra vill fortsätta det de kallar sin revolution.
- Jag vill gå vidare. Men fortsätter polisen att behandla oss illa kommer vi att fortsätta våra protester. Då kommer vi inte att ge oss. Vi kan inte bli lyckliga förrän polisen låter oss vara, säger Adam.
Torsdag-Lördag
Efter mötet på onsdagskvällen har inga oroligheter rapporterats i Gottsunda. Bilar och föremål har dock brunnit i flera andra stadsdelar nattetid, bland annat i Sävja och Stenhagen.
Fotnot: Mohammed, Ali och Adam heter egentligen något annat.

7/9 - 09

Hej :)
Idag påbörjades en ny vecka och med det började även skolan. Snart kommer italienarna vi bodde hos när vi åkte till Milano, och idag på italienska lektionen så pratade vi om det. De kommer den 27 september och åker tillbaks den 3 oktober. Min lärare, Jordan, frågade om jag kunde ta hem någon och jag sa att jag kunde hjälpa henne. Men då ska Lydia bo hemma hos mig och det är hon som Johanna bodde hos. Jag tyckte inte om min värdtjej Chiara men Lydia kom jag ganska bra överrens med. Och om jag tar hem någon då finns det en stor chans att jag kommer få åka till Milano igen nästa termin :D :D Så jag är väldigt villig att hjälpa till bara jag får åka igen :) Det kommer bli så kul och skönt att få åka i slutet av trean för då är man typ klar med all skolarbete och bara väntar på att studentdagen ska komma.

En engagerad Athena på italienska lektionen.


Slutade 14 idag och åkte hem direkt och har bara varit hemma sen dess. Uppsala Tidningen skulle komma hem till oss idag kl 16 för att intervjua min mamma men de kom aldrig :S. Bara för att hon var med i UNT igår så ville också Uppsala Tidningen komma och intervjua henne. Helt onödigt, för det finns redan en artikel om henne ju!

Nu ska jag dricka varmchoklad :) Akademiska sjukhusets färdiga varmchoklad är den bästa som finns!


Ni får ha det så bra :)


7/9 - 09

Jay Z ft. Rihanna ft. Kanye West - Run This Town


6/9 - 09

Hej alla läsare :)

Häromveckan var min mamma med på UNT och berättade vad hon tyckte om det som hände i Gottsunda förra helgen. Här (klicka på länken) kan ni läsa artikeln om hennes synpunkter.

Jag har för det mesta varit med Jossra idag. Jasmin K kom till mig tidigare idag och vi gick hem till Jossra och satt där en stund. Efter en stund gick jag ner och mötte Rafif och vi gick hem till min kusin och var där en stund. Jossra kom också dit efter ett tag och jag och hon gick hem till mig och satt med min syster och bara pratade. Vi gick senare hem till Jossra, var där en stund, och sen gick jag tillbaks hem till mig. Gick ner för en stund sen och mötte Johainna. Vi hade ett litet snack om gårdagen och hon lånade min plattång. Kom nyligen upp och ska snart byta om, plugga om hunduismen och buddhismen, och sen gå och lägga mig.

Börjar 8.30 imorn så det blir ingen sovmorgon för mig :(

Ni får ha det så bra :)


6/9 - 09

Du gör mig glad på alla sätt och vis


(S) 5 - 6/9 - 09

Hej :) Denna dag har spenderats med Johainna och Jasmin Khalifa. Vaknade upp kl 10 och städade hela huset och fixade en massa saker. När jag var klar, vid 3, så skjutsade Johainnas pappa mig, Rafa och Johainna in till stan. Vi gick runt i en massa affärer och köpte en massa nya underkläder. När affärerna hade stängt så gick vi till Fugu och åt. Det var första gången för både mig och Johainna att äta där och det var väldigt gott, men det knäcker inte Dragon Palaces buffé!


När vi hade ätit i två timmar och hade 10 tomma tallrikar framför oss så begav vi oss hem. När jag kom fram till Gottsunda så träffade jag Jasmin Khalifa och vi gick hem till mig. Träffade Rojda och Lalesh en snabbis innan jag och Jasmin träffade Johainna igen. Vi gick ut på en promenad och träffade lite folk och sen gick vi hem till Johainna. Jasmin gick hem och jag, Rafa och Johainna tog en promenad och träffade en kompis. Vi var hemma innan kl 12 och har bara varit hemma sen dess och lyssnat på musik.
Ska hjälpa min pappa med en grej nu och sen ska jag gå och lägga mig :) Godnatt


5/9 - 09

Vem?
Vem sov hos dig senast?
Antingen Johanna eller Madde.
Vem skulle du ta med dig på en utlandsresa? Mina vänner.
Vem skrev ditt 5:e inkomna sms? Jossra
Vem har du senast ringt?
Raderad från listan så kommer inte ihåg.

Vad?

Vad får dig att bli rädd? Katter.
Vad gjorde du i helgen? Det är helg nu :S
Vad skulle du göra om du fick reda på att en av dina närmaste plötsligt inte lever? Bli väldigt ledsen.
Vad har du på dig just nu? Pyjamas.
Vad tänker du på just nu? Om jag ska äta eller duscha först.
Vad för mobiltelefon har du? Sony Ericsson K810i (Cybershot)
Vad är det för färg på din vänsta strumpa? Är strumplös just nu.

Är?

Är du brunett? Japp.
Är du orolig för något just nu? Nej, det tror jag inte.
Är du lycklig? Aa.
Är det snyggt med rosa strumpor? Det är gulligt.
Är det snyggt att vara riktigt smal? Det är snyggt att vara smal, men inte alltför smal.
Är du ensam just nu? Nej, alla är hemma förutom bröderna som är på väg till Fjällnora för övernattning.
Är det soligt ute? Nej.
 
Har?
Har du någonsin ljugit för en vän? Aa, ibland kan man dra en vit lögn för att det gynnar den personen.
Har du blivit sviken av en vän förut? Aa.
Har du plattat håret någongång? haha aa.
Har du något husdjur? Nej.
Har du gått ner i vikt förut? Aa det har hänt.
Har du hål i naveln? Nej.
Har du blåa ögon? Nej bruna.
Har du varit i Asien? Nej, bara mellanöstern.

Vill?
Vill du ha breda höfter? Lite.
Vill du vara smalare? Lite.
Vill du ha en hund? Nej.
Vill du att det ska vara soligt nu? Ja.
Vill du ha sex just nu? Nej.
Vill du vara singel? Alltid bäst så.
Vill du sova just nu? Nej, vaknade nyss.

Kan?
Kan du cykla fort? Det kan väl alla?
Kan du sminka snyggt? Aa men orkar oftast inte bry mig.
Kan du springa långt? Nej, blir andfådd efter 5 meter.
Kan du vara utan godis och andra onyttigheter i mer än en vecka? Absolut inte.
Kan du bita dig i tån? Va? Nej!
Kan du vara sparsam med pengar? Nej, verkligen inte. Är en slösare!

Hur?
Hur vill du ha det i ditt rum?
Rent.
Hur vill du bo? I en villa.
Hur är ditt drömjobb? Vill hjälpa andra människor.
Hur mår du egentligen? Väldigt bra just nu.
Hur många solglasögon äger du? Ett par.
Hur länge ska du vara vaken idag? Ingen aning.

Ska?
Ska du sova snart? Nej.
Ska du åka utomlands i år? Kanske, men det tror jag inte.
Ska du ha något svart på dig imorgon? Säkert. 
Ska man ha blåa eller bruna ögon som tjej? Gröna.
Ska man va lång eller kort när man är kille? Mellan 175 - 180.
Ska du duscha i morgon? Jaa.
Ska du köpa något i veckan? Mat, ska äta ute med Johainna idag.

<3

Världens bästa mamma <3


Gästblogg: Rafif

Hej alla söta läsare. Det var ett tag sedan jag skrev i Safis blogg. Det är inte direkt min dag idag men vad kan man göra åt saken mer än att bita ihop och le? Jaa ni, jag vaknade ju helt glad och såå, men sen så fick jag ett samtal som jag verkligen blev på dåligt humör av. åå så var det så resten av dagen ja va helt nere, visst skrattade jag och log mot alla, men det var inte från hjärtat och det handlar inte om personerna utan om mig själv. Ibland kan jag bli skit irriterad på små saker och ibland kan det vara skit stora problem som jag inte ens tänker på och som jag kan lösa snabbt som blixten, varför det e så vet jag inte det har väl säkert hänt er nångång? det som gjorde mig mer irriterad var att ja fastade och inte kunde göra något, såå jag tog första bästa bussen efter skolan och åkte hem, jag gick direkt och la mig så fort ja hade kommit hem, och ja vaknade inte förrän klockan 8 å vi fick äta. jag åt och sen var ja ändå skit irriterad.

Just nu sitter jag och har skit tråkigt vill kasta datorn i väggen fan. Imorn är det min första dag på jobbet hoppas det går bra då, för är man inte på bra humör går allting åt skogen. ajaa nu tänkte jag avsluta inlägget med lite bilder som jag har på mobilen.



Rosor är röda, Violer är blå, och jag är lika het ändå!








Ensam

Alla sover som bor under detta tak och jag känner mig helt ensam!! Jag tror aldrig det har hänt förut att alla sovit under den här tiden. Jag har inte gjort något vettigt alls sen jag kom hem från Jossra förutom att ha renskrivit en uppgift på datorn. Har suttit vid datorn sen kl 21 och jag börjar tröttna men jag har inget annat att göra. Jag kan inte sova för jag är inte trött än och jag är helt utråkad. Hade ett trevligt samtal med en jägare nyss som försökte informera mig om kriget mellan Palestina och Israel (som om jag inte redan vet!!) haha störd människa :P


Sex and the city 2

Sex and the City 2 började spelas in den 1 september :D och har premiär den 28 maj 2010.
LÄÄÄNGTAAR !!


Lillebror

Lillebror kom precis hem och frågade när jag fyllde år.

Mohamed: När fyller du år?
Jag: 21 oktober.
Mohamed: Aha, det är lång tid kvar ju.
Jag: Varför?
Mohamed: Vad önskar du dig?
Jag: En bil.
Mohamed: Dra fan! Skaffa körkort först!
Jag: Jag vill testa fallskärms hoppning.
Mohamed: Hur mycket kostar det?
Jag: 1900 tror jag.
Mohamed: ALDRIG att jag slösar så mycket pengar på dig. Vill du ha en klocka?
Jag: Nej. Vill ha parfym.
Mohamed: Vad för parfym?
Jag: Jag vet inte. Någon känd parfym.
Mohamed: Hugo Boss eller?
Jag: Nej!! Det är killparfym.
Mohamed: Hur fan ska jag veta?
Jag: Fråga bara de som jobbar när du ska köpa.
Mohamed: Okej, hur mycket kostar det.
Jag: Max 600 och minst 300.
Mohamed: Okej, deal !!

HAHAHA gullig. Nu vet jag ialla fall EN present jag kommer få på min 19 års dag :D


4/9 - 09

Hej :) Gick till Katedralskolan efter att jag slutat för dagen och väntade på att Jossra skulle sluta. Vi möttes och promenerade in till stan och gick runt lite. Vi bestämde oss för att äta på Subway eftersom vi har studentrabatt där haha och när vi gick fram och beställde så sa han som stod där att vi skulle betala först och sen så skulle de komma ut med maten. Vi gick och satte oss och efter en stund sa de att vi kunde hämta smörgåsarna och vi hade INTE ENS VALT vilken sallad eller dressing vi ville ha. Den där gubben hade bestämt själv och bara lagt all sallad plus vitlökssås. Och när Jossra sa att hon inte ville ha lök och tomat så öppna han smörgåsen och plockade bort all tomat och lök med sina händer (han hade handskar, men ändå!). WHAAT? När vi ville lämna tillbaks allt så sa gubben att det inte gick och efter lite tjaffs så fick vi tillbaks pengarna. Helt sjuk gubbe + att han nös mot där de toastar bröden och fortsatte sedan jobba som om inget hade hänt. Med halvtappad aptit så gick vi till McDonalds istället och åt där efter den där äckliga händelsen. Vem fan ger honom rätten att bestämma vad vi ska äta? Helt sjuk människa. Efter att vi hade ätit i McDonalds så åkte vi hem till kära Gottsunda. Var hemma en stund och gick sedan hem till Jossra och efter ett tag kom även Lalesh. Det var länge sen jag träffade henne. Hon har nyligen varit i Syrien så vi fick lyssna på alla hennes äventyr som hon hade gjort där :P haha. Kom nyligen hem och ska nog bara vara hemma resten av denna fredagskväll :) Puss


4/9 - 09

Godmorgon :) Igår efter skolan så åkte jag hem och var hemma en stund innan jag tog en kort promenad med Rafif till centrum. Vi postade brev och Rafif handlade lite innan jag gick tillbaks hem till mig och lagade mat och pluggade lite. Senare på kvällen gick jag hem till Jossra där Peyman, Nora och Sandra var. Var där en stund och Jossra hjälpte mig med min skoluppgift. Tack gumman <3. Blev så inspirerad så jag skrev klart hela uppgiften när jag kom hem. Ska renskriva den under helgen och sedan skicka in den och sen är det klart. Ibland behöver man bara lite hjälp på traven för att komma igång med något. Skönt i alla fall att det är avklarat och att jag efter helgen slipper tänka på den uppgiften.
Börjar kl 10.45 idag och ska ta bussen till skolan om en halvtimme. Denna skoldag slutar 14.20 och sen så är det HEELG :D :D Ni får ha det så bra :)

Jossra och Jag i Fryshuset (Stockholm) den 27/10 - 2006


Dagens horoskop för Vågen

Vågen

den 3 september

VARDAG:

Idag prioriterar du de små sakerna i livet. En god bok är viktigare än en svulstig middag.

KÄRLEK/RELATIONER:

En mysig hemmakväll med god mat räcker för att kärleken ska få ny glöd.

PENGAR/ARBETE:

Det verkar som om du slösat lite mycket den senaste tiden, ta dig i kragen annars kan de svarta molnen trona upp sig på stjärnhimmlen.

DAGENS CITAT:

Mark Twain - En del människor ger sina bekymmer simlektioner istället för att dränka dem.

LYCKONUMMER:

7

Källa: www.afrodite.nu


3/9 - 09

Godmorgon alla läsare :) Igår var jag hemma hos Yeliz hela dagen och umgicks med henne och Melissa. Vi åt, gick ut på gården och tittade på TV. Det var finalen på The Bachelorette och självklart valde hon inte den jag ville att hon skulle välja haha :P Senare mot kvällen så promenerade jag hem till Jossra och var där en stund. Strax innan kl 12 så var jag hemma, läste lite och somnade sedan.
Jag börjar 10.40 idag och ska ta bussen om en halvtimme. Första lektionen är Filosofi A där vi nu pratar om moralfilosofi och jag fattar nada. Efter det har jag italienska steg 3 med min favorit lärare Jordan. Hon är världens bästa och världens underbaraste lärare!! Sen har vi Religionskunskap A där vi precis avslutat kapitlet om hinduismen och påbörjat läsa om buddhismen. Jag tycker om Religionkunskap och det är väldigt intressant. Ska ha prov om hinduismen och buddhismen på torsdag nästa vecka och jag känner verkligen att det kommer gå jätte bra på provet eftersom jag är så intresserad av olika religioner. Sista lektionen är Socialkunskap och den lektionen är verkligen hopplös eftersom vi har en hopplös lärare som är skit dålig på att lära ut. Det har gått rykten om att han ger lätt IG till eleverna och han kommer bara ha ett prov under kursen. Helt seriöst, hur fan kan han bedöma oss bara efter ett prov!? Jag måste kämpa för att kunna förstå vad han säger så att jag åtminstonde kan få G på det ämnet. Nu fick ni en liten uppdatering om vad jag läser om i skolan haha :P Nu ska jag fixa i ordning allt inför denna skoldag och sen ta bussen till skolan. Ni får ha det så bra :) Puss


2/9 - 09

Hej :) Är hemma hos Yeliz nu. Vi var ute nyss med Melissa på en kort promenad i gården. Ska nog vara här i några timmar till innan jag drar hem. Blir nog inget mer inlägg idag så jag uppdaterar bloggen igen imorgon. Ni får ha det så bra :)


1/9 - 09

When you least expect it..


1/9 - 09

Har precis vart på lång promenad med Jasmin. K :)


Dagens outfit by Jasmin Khalifa



1/9 - 09

Har varit i skolan hela dagen. Var skit tröött för jag sov nästan ingenting inatt. Var vaken till 3 på natten och pratade i telefon och idag fick jag ta konsekvenserna för det. Höll på och somna på nästan varenda lektion, så trött var jag! :P Har varit hemma nu en stund och ska snart ut på en promenad med Jasmin Khalifa, men nu ska jag äta!


RSS 2.0