Plugg

Heeej! Jobbade idag i några timmar och åkte hem en snabbis efter för att hämta några böcker och därefter åkte jag till stan och träffade Peyman. Vi satte oss i biblioteket och pluggade lite. Fick inte så mycket gjort för det måste vara knäpptyst om jag ska kunna koncentrera mig, men lyckades i alla fall läsa 7 sidor på två timmar haha. Kom precis hem och ska sova. Har min första seminarium imorgon från 9.15 - 12 :)


Jobb

Godmorgon! Är ledig idag från skolan så jag ska jobba istället. Fick arbete i Täljstenens förskola så ska vara där från 9 - 16. Har jobbat där innan med Jossra så några barn kommer jag fortfarande ihåg namnet på :)


Första föreläsningen!

Har min första föreläsning idag från 13.15 - 16.00. Johainna följer med mig dit idag och ska försöka skriva in sig. Hon hamnade på reservplats 26 och det är många som inte har dykt upp, så hoppas hoppas hoppas hon får en chans att börja studera. Det ska bli så kul att gå i samma klass som en nära vän!


Eid Mobarak :)

Äntligen är det Eid!


Världens bästa serie!


Måndag

Godmorgon! Vaknade för en timme sen och har suttit i telefon fram till nu. Har ringt alla företag jag har räkning hos och begärt en sen inbetalning och avslutat alla autogiro betalningar jag har. Jobbigt när man inte har fått sin lön! Ska ringa lönekontoret nu och kolla om det finns något mer jag kan göra. Resten av dagen ska jag plugga, har min första examination den 12 september :/

Det är inte lätt att vara vuxen!

Modemässa

Hej! Har varit på en modemässa idag i Fyrishov med Wafa. Vi hann se en liten modevisning och gå runt till de olika stånden där de sålde skönhetsprodukter och lite annat. Efter gick vi till Café Årummet, beställde en smörgås, och Peyman kom även dit och var med oss.







Kom precis hem och nu ska jag till Johainna, som kom hem från Libanon igår, för att hälsa på och sen vidare hem till Jossra och hänga där.

Lördag

Hej! Vaknade klockan 9 idag helt pigg efter endast fyra timmars sömn. Mitt rum var kaos så har sysselsatt mig med att städa hela morgonen. Nu är jag klar och ska snart träffa Yeliz. Tror vi ska till stan eller till Gränby centrum med barnen.

Jag och Melissa år 2007

Godnatt!

Peyman åkte precis hem och nu ska jag sova. Det var länge sen jag var vaken så sent. Undra vilken tid jag kommer vakna upp imorgon!? Eftersom jag självmant har vaknat upp klockan 7 på morgonen varje dag i två veckor, oavsett vilken tid jag har somnat. Godnatt!


Peeeeey

Har varit med Hamode nästan hela dagen. Vi gick och hälsade på Jossras föräldrar och de vart helt överlyckliga. Finns nog ingen människa i världen som inte älskar min Hamode!

Peyman är på väg hit nu så jag ska umgås med henne hela natten :D



Dagens köp

Tröja från H&M 149:-


Stan

Har varit på stan hela eftermiddagen. Träffade Jasmin och Athena efter intro-dagen i Blåsenhus och sen mötte Jossra upp oss och vi gick till Dragon Palace för att äta. Vi skildes åt därefter och jag och Jossra gick till banken där vi fick vänta i hundra år. Efter träffade vi Christina och gick runt lite i affärerna. Det har blivit krångel med min lön och det verkar som om jag inte kommer få den förrän nästa månad. Typiskt att det händer när jag behöver pengar som mest och när jag har som mest fakturor. Det får jag lösa på måndag för allt är stängt nu.

Nu är jag med mitt hjärta och han har tagit över min mobil och spelar ett ap-spel där man ska fånga en massa bananer. Han är såå duktig. Han har redan lärt sig det viktigaste med Iphone funktionerna. Ska låta han spela i en timme till och sen ska jag följa med honom hem.


Fredag

Godmorgon! Ska snart åka iväg till skolan för att få lite information om VFU:n (praktiken) och lite annat. Slutar elva och efter ska jag skriva ut några artiklar i biblioteket och därefter träffa Jasmin och Athena för att luncha. Ska se till att skriva in mig i en nation också. Tror det blir Stockholms nation (Stocken).


Taggad!

Jag är såå taggad inför att läsa till förskollärarprogrammet efter första välkomstdagen. Var helt otaggad innan, men nu när jag förstår en massa mer, efter att ha frågat hundra frågor om allt, så ser jag fram emot att plugga. Har haft rätt kul idag i Blåsenhus och jag ser fram emot morgondagen!

Var i skolan från 9 - 15. Trodde jag skulle vara helt mobbad, men träffade på två bekanta så jag hängde med dom under rasterna. Efter gick jag ner på stan för att skriva ut mig från arbetsförmedlingen, köpa busskort och försäkra min Iphone. Träffade Madeleine och hon bjöd mig på en tidig middag i Cupido. Vi var i stan ett par timmar innan jag åkte hem. Har redan börjat läsa lite från kurslitteraturerna och ska fortsätta läsa en liten stund till innan jag går och lägger mig. Godnatt!


Blåsenhus

Nu sitter jag i bussen på väg till Blåsenhus. Efter välkomstdagen ska jag gå ner på stan och träffa Madeleine. Fick lite pengar från försäkringskassan idag så ska se till att försäkra min Iphone och köpa ett nytt busskort.


Första skoldagen!

Godmorgon! Vaknade för en stund sen och ska snart börja göra mig i ordning, men först ska jag ringa och trakassera min lata vän Peyman tills hon vaknar för hon börjar också plugga idag.

Älskar den här bilden!

Onsdag

Hej! Arbetade mitt sista arbetspass idag på väldigt länge för imorgon börjar jag studera igen. Känner mig lite halvt nervös faktiskt :/ Ska vara i Blåsenhus imorgon klockan 9, där jag kommer ha alla mina föreläsningar och seminarium numera. Det är två välkomstdagar efter varandra och imorgon kommer vi få all nödvändig info om förskollärarprogrammet.

Pratar med Hamode nu i telefon. Han ringde mig med ett okänt nummer för någon timme sen och sa att han hade fått en mobil och att han ville att jag skulle spara hans nummer.
När jag ringde upp en stund senare så säger skitungen: Men Safi, jag är upptagen just nu och kan inte prata med dig. Jahapp! Vad kan en tre åring vara upptagen med som är så viktigt? Jo, att spela spel på mobilen.



Har knappt kunnat träffa min älskling på flera veckor för jag har varit så upptagen med annat, men igår tog jag mig tiden att gå och träffa honom och då gick vi och besökte Jossra för han hade saknat henne så mycket. På vägen dit säger jag: Nu ska vi gå till Jossras nya lägenhet för hon har flyttat. Hamode: Varför har hon flyttat? Jo för att hon har gift sig, svarar jag. Då blev han helt till sig och sa: Men jag vill ju gifta mig med Jossra! Haha han avgudar verkligen henne till max.



Nu ska jag platta mitt lockiga hår och sen gå och lägga mig :)

På jobbet

Är på jobbet just nu. Har jobbat sen igår i min favorit förskola, Flöjten, och imorgon har jag mitt sista pass på väldigt länge. Jobbar med de yngre barnen idag. Har precis haft min rast men eftersom alla barn sover så får jag lite extra lugn och ro. Slutar halv 5 och då ska jag hem och fixa lite inför skolstarten.

Lördag morgon

Godmorgon! Har snart varit vaken i 3 timmar och ska snart bege mig till Gottsunda biblioteket för att fråga om lite kurslitteratur :)


Hemma

Nu vill jag inte träffa Peyman på några dagar efter att ha spenderat 9 timmar i sträck med henne!


Peymans ärenden

Är med Peyman och följer med henne på hennes ärenden överallt. Hittils har vi hunnit åka till Cvl och varit i Sävja i en timme. Nu är vi i Katedralskolan med Sama för hon har ett möte och snart ska vi till Peymans tandläkartid. Kl 2 ska vi möta Eren och därefter åka till Björklinge för att hämta Peymans present från mig, ett Mary Kay Satin hands set, som finns hemma hos Madeleine. Onödigt inlägg, men skulle bara testa att mobilblogga haha

Torsdag

Godmorgon! Vaknade väldigt tidigt idag och bestämde mig för att vara ledig och istället ta itu med en massa universitets skit. Det är så otroligt mycket saker som ska fixas så jag får lite små panik. Ska in och duscha nu och sen trakassera Peyman tills hon vaknar. Ska följa med henne till Cvl och sen besöka stadsbiblioteket och skriva ut all kurs litteratur som jag inte har än. Det här kommer vara en jobbig dag :/


Chris Medina - What are words


Västra Stenhagen

Har arbetat idag i Västra Stenhagen i några timmar och imorgon jobbar jag 8,5 timmar i samma förskola. Känns bra att vara sysselsatt och börja få rutiner innan skolan börjar. Från och med nu ska jag verkligen försöka jobba varje vardag fram tills jag börjar studera igen :)

"Lunchen" barnen serverade mig idag när vi lekte..


Yasin <3

Har världens bästa bebis sittandes på mitt knä. Världens lugnaste bebis, men med tiden blir han nog lika jobbig och livlig som hans bröder så tar vara på den lilla tiden då han fortfarande är världens snällaste <3 


Fading Away

Rihanna - Fading Away

Dagens citat

Berätta din hemlighet för vinden, men klaga inte när den för den vidare till trädet.

Gårdagen

Godmorgon! Igår var jag på stan med Jossra och Sandra och bestämde mig för att köpa en Iphone 4 så nu har jag följt trenden och har en också. Satt hela dagen med mobilen i handen och lärde mig hur den funkar. Efter stan gick jag hem till Jazz och beställde 9 böcker för min första kurs förskollärarroll för 2200 kronor. Och det finns mer kurslitteratur jag behöver "#¤%%& Ska köpa 4 kompendier direkt från skolan och skriva ut 3 artiklar med flera sidor :/ Senare på kvällen var jag hemma hos Jossra en stund med Christina och Amelie kom förbi en liten stund :)


Stan

Nu blir det en runda på stan med Jossra.
Kanske kommer hem med en ny mobil ;)


Västerås och födelsedagsmiddag

Har varit ute sen klockan 7 på morgonen och kom hem för en timme sen. Åkte till Västerås tidigt på morgonen. Var framme klockan 9 där jag mötte upp min vän och efter en stund gick vi till trafikverket där jag skulle få göra teoriprovet och det gick inte alls så bra. Spenderade tid med vännen fram till klockan 18 och sen tog jag bussen hem. Var hemma 10 minuter, bytte om snabbt och blev sedan upphämtad av Peyman och hennes fästman. Han skjutsade oss tjejer till Mammas Meze där vi firade Peyman med en mysig födelsedagsmiddag. Tjejerna drog vidare till Framfickan, men följde inte med för tycker jag har varit ute tillräckligt mycket idag. Här kommer lite bilder från kvällen :)







(D) Västerås :)


Torsdag

Hej! Har försökt plugga lite teori, men det har inte gått så bra hittils. Tidigare idag kom Peyman hit. Vi tog pappas bilnycklar och körde in till stan till en frisörsalong där Peyman klippte sig och färgade håret. Mohamed kom dit och mötte upp mig för att köra hem bilen igen. Lite jobbigt är det att man inte har tagit körkortet än. Gjorde min 7:e uppkörning häromdagen och kuggade igen. Hatar Golf bilar! Ska ge det en chans till och sen funderar jag på att ge upp för tror knappast jag kommer ha tid med att fixa körkort när jag börjar plugga i slutet av månaden. Anmälde mig nyligen till min första kurs och litteraturlistan var inte trevlig att se. 2000 sidor ska läsas och 17 artiklar/böcker behövs bara till en enda kurs. Fan, vill redan hoppa av :/

Ska fortsätta plugga lite till nu. Imorgon ska hela dagen spenderas i Västerås och på kvällen ska vi fira Peyman med middag på en restaurang :)


Peyman 21 år

Grattis finaste Peyman på födelsedagen <3



Boknörd

Något som jag älskar att göra är att läsa böcker. Igår kväll läste jag ut boken I nöd och lust - en tvivlare försonas med äktenskapet av Elizabeth Gilbert. Det är fortsättningen på boken Lyckan, Kärleken och Meningen med livet (Eat Pray Love) och den var riktigt bra.



Och för en stund sedan började jag läsa på en ny bok Tusen strålande solar skriven av Khaled Hosseini. Hittade den hemma hos Jossra och eftersom jag har läst hans bok Flyga Drake och tyckte den var väldigt bra så tvivlar jag inte på att den här boken inte heller komma göra mig besviken.



Vill hinna läsa så många böcker som möjligt innan jag börjar plugga igen för då kommer jag aldrig ha tid för det.

Jobb

Godmorgon! Fick jobb idag och imorgon i Rosendals förskola. Jossra jobbar också där den här veckan så vi kommer få jobba ihop, men i två olika avdelningar. Det blir kul :D Har saknat faktiskt att jobba lite, men har haft ett välbehövligt sommarlov också.


Antagen..

.. till förskollärarprogrammet i Uppsala Universitet :D
Alltså ska man studera nu i 3,5 år framöver.
Vi får se hur det går :)


Godmorgon!

Godmorgon! Vaknade kl 9 för nu är det dags att vända på dygnet tycker jag. Ska åka hemifrån snart för har ett litet ärende och sen åker jag till Peyman i Sävja och spenderar några timmar där. Idag kommer andra antagningsbeskedet för universitetet så idag kommer jag få veta hur mina närmaste 3,5 år kommer se ut. Lite nervös är man :/


Uppsala Reggae Festivalen dag 3

Sista Urf dagen :)


















Uppsala Reggae Festivalen dag 2

Nu är jag hemma igen efter andra festivaldagen och idag var mycket mycket bättre än gårdagen. Ser fram emot imorgon som verkligen kommer vara den roligaste dagen :)















Festivaldags

Bilder från förra året :)


Uppsala Reggae Festivalen dag 1

Har precis kommit hem efter att ha spenderat två timmar i Uppsala Reggae Festivalen. Första dagen brukar oftast inte vara lika bra som andra och tredje festivaldagen så det fick bli en tidig hemgång. Nu ska jag sova för förhoppningsvis åker jag till Västerås imorgon en liten stund med Christina :)


Melissa

Har varit barnvakt till Melissa som har blivit så stor. Hade inte sett henne på två månader och det var verkligen stor skillnad. Lämnade henne för en stund sedan och ska snart bege mig till festivalen med Jossra :)


Dagens köp

Örhängen från GinaTricot 79:-




Fugu

Har varit på stan och lunchat med Madeleine i Fugu. Därefter gick vi lite runt i affärerna och sen åkte jag tillbaks till Gottsunda till folktandvården. Efter tandläkarbesöket hämtade min lillebror mig med bilen och sen åkte vi och hämtade Jossra från stan och sedan vidare till Uppsala Reggae Festivalen och hämtade ut våra band. Är hemma nu och ska snart åka och övningsköra :)



5 tips för ett bättre hår

1. Därför ska du inte frottera håret
Frottera aldrig håret med handduk. Efter att du tvättat håret lägger du på en handduk
och kramar ur vattnet, men gnugga aldrig då du annars sliter bort ytskicktet på håret
vilket resulterar i ett matt och risigt hår. Spar du till långt hår så kan du aldrig få ett
långt vackert hår om du frotterar håret, det går av och resulterar bara i spruckna
hårtoppar innan du nått halvägs. En matt yta reflekterar ljuset dåligt medan en blank
yta gör det. Ett hår med skadat eller bortslitet fjällskikt kan inte reflektera ljuset
bra vilket resulterar i ett matt, trist och risigt hår. 


2. Köp inte många produkter
Fyll inte badrummet med produkter! Satsa på några få bra produkter i stället för
en massa dåliga produkter som inte fungerar. Köp i stället ett bra schampo som
är grunden för vackert hår, komplettera med ett bra balsam om du
behöver, och en stylingprodukt som funkar för ditt hår, har du lite längd på ditt hår gör det
håret gott med en inpackning då och då. Du får vad du betalar för.

3. Använd produkter anpassade för ditt hår
Om du färgar håret ska du använda färgschampo och färgbalsam som då låser fast färgpigmenten i håret. Andra schampon och balsam löser upp färgen i håret och du får en mindre hållbar färg.
 

4. Hur du undviker klåda i hårbotten
Kliar det i hårbotten? Då har du troligen valt fel schampo. Klåda i hårbotten
är ett tecken på uttorkad hårbotten eller att du är överkänslig mot tensider
som finns i nästan alla shampon.
Det kan också bero på svamp i hårbotten, det finns schampo som hjälper (Neccin dandruff
och Lanza Remedy shampo eller Kerastase).
 

5. Hur du undviker att håret går av
Visste du att ett torrt hår är dubbelt så starkt som ett blött, så därför
om du har långt hår ska du helst inte kamma ut håret efter schamponeringen
och inte använda borste då du lätt kan skada håret. Ett torrt hår kan du däremot borsta. Ett bra tips när du har balsam i håret är att då passa på att kamma igenom håret med en bred kam och lösa upp allt tovigt hår innan du sköljer ur balsamet så blir det enklare att reda ut håret. Om du använder plattång så är det en god idé att då använda någon speciell
plattångsprodukt som skyddar håret mot värme, gör håret blankt och gör att plattningen
håller betydligt längre.

Visste du att ett normalt hår växer
40 m/dygn om du lägger ihop alla strån du har på skallen. Så var rädd om ditt hår!   

Källa: Lyko.se


Lunch

Ska snart åka ner till stan och luncha med Madeleine :) Kommer vara där en liten stund och sen måste jag åka tillbaks till Gottsunda för min tandläkartid som blev uppskjuten till idag :/


Tisdag

Vaknade halv 12 idag och skyndade mig med att duscha, diska och göra mig i ordning för jag hade tandläkartid men väl där meddelade de mig om att min tandläkare var försenad på grund av ett akutfall så min tid blev uppskjuten till imorgon. Handlade hem lite saker och gick sen till Jossra där jag lagade mat och tittade lite på tv. Peyman kom sen och hämtade upp oss och vi åkte till Rusta och Jysk för att titta lite på vad som fanns där. Kom hem runt 6 och åkte direkt och övningskörde. Är hemma nu och ska vila lite och sen titta på CSI Miami:) 


Tandläkartid


Bad

Har varit i Fjällnora hela eftermiddagen. Peyman kom runt ett och plockade upp mig, Jossra och Christina. Tog med kusinen Rawia dit så hon skulle få leka med Nora, Peymans lillasyster. Bestämde mig för att hoppa i vattnet och det var årets första dopp! Kan inte minnas sist jag badade i Sveriges vatten, kanske var runt 10 år sist eller yngre till och med. Kom hem för en timme sen och har precis duschat ur allt äckligt från havet som fastnade på min kropp.
Sveriges havsvatten är så otroligt äckligt!










Fjällnora

Snart kommer Peyman hit och plockar upp oss tjejer och sen åker vi till Fjällnora för att spendera dagen där :)



RSS 2.0