31/5 - 09

Graneberg








31/5 - 09

Igår efter att jag var i Graneberg så gick jag hem till Jossra. Vi gick till centrum och handlade och sen gick jag förbi min morbror en stund och sen återvände jag hem till Jossra och åt kladdkaka :) Vi gick och hämtade Bebisen och var hemma hos Jossra en stund och sen så lämnade jag honom hem till Jazz. Satt där en stund sen så rörde jag mig hemåt med lillasyrran och somnade direkt.




Familjen ska snart åka till Graneberg för att grilla och jag vet inte än om jag ska följa med eller åka med Yeliz och Melissa till Gränby Centrum. Vi får se hur jag gör, men nu ska jag börja fixa mig.

Graneberg









30/5 - 09

Det är 23 grader ute och snart så ska jag åka iväg till Graneberg och spendera hela dagen där med tjejerna :)

Gratis presentkort

Häromdagen så fick jag ett presentkort på 150 kr i H&M från den här hemsidan (tryck på bilden)




Om ett par dagar så kommer jag även få ett till presentkort från H&M på 150 kronor från denna hemsida (tryck på bilden)


Bli medlem du med. Du tjänar på det för gratis kläder och smink är alltid bra att ha :D

Kärlek & Fördom

Har precis kollat på en av mina favorit filmer. Det är en Bollywood aktig film och den är jätte bra :)



Handlingen: Vi får följa en mamma som försöker få sina döttrar bortgifta. Men istället för familjen Bennet från Hertfordshire (i Jane Austens roman) handlar det här om Familjen Bakshi från Amritsar. Jakten på värdiga män tar döttrarna Lalita, Jaya, Maya och Lahki över halva jordklotet och det står snabbt klart att det inte är det lättaste att finna den sanna kärleken bland allsköns kulturkrockar och fördomar.


Fashion Against Aids

Igår så köpte jag den här Fashion Against Aids tröjan från H&M av designern Dita Von Teese :D


Ville även ha den här tröjan. De som har designat tröjan är Tokio Hotel men den var tyvärr slutsåld när jag återvände till H&M idag :(

Rafif & Jossra


(H) 29/5 - 09

Hade mitt kriminalteknikprov idag och det var så jävla drygt och skit jobbigt. Det var uppdelat på flera moment och man fick vänta en lång tid för att börja på nästa del för att man skulle vänta på att alla skulle vara klara så att alla kunde börja samtidigt med nästa uppgift. Skönt att få det gjort i alla fall och nu är det bara tre prov kvar den här terminen och sen så är allt skolarbete över.
Efter skolan så mötte jag Jossra och så gick vi tillsammans in till stan och mötte Aida. Jossra åkte hem och jag och Aida gick till McDonalds och luffade sedan i stan tills Aida skulle börja jobba.
Sitter hemma hos Wafilistus nu med Lamja. De håller på och pysslar med en massa kort och smycken och jag sitter här vid datorn och har precis hälpt Wafa med en skoluppgift. Ska snart lämna hem Lamja och sedan gå hem till Rafif och vara där hela kvällen tills jag tröttnar på henne :P

28/5 - 09

Igår så var det skolkampen. Det är en dag som arrangeras av Fyrisskolan, Celsiusskolan, Rosendalsgymnasiet och Linneskolan, och då tävlar alla skolor i olika sporter mot varandra. Celsiusskolan vann som vanligt och Fyrisskolan kom sist, men vi hade bästa hejaklacken iallafall.
Efter skolkampen så var jag med Rafif och Kadir i stan och sen så åkte jag hem och tog det lugnt.
Jag ska till skolan om 2-3 timmar och ha två lektioner, sen så slutar jag och efter skolan så ska jag och Madeleine till stadsbiblioteket och plugga inför kriminalteknikprovet som vi har imorn.
 Klockan 18 - 21 så ska jag vara i Missionskyrkan för vi ska på introduktionsmöte idag för jobbet inför EU dagen :)

Skolkampen






27/5 - 09

Skolkampen idag :D
Heja Fyris !!!

Gästblogg: Rafif

Heej alla :), det var ett tag sen jag skrev i Saffans blogg, så jag tänkte skriva lite och berätta lite om vad jag har gjort under dagen. Idag så hade jag sovmorgon men jag försov mig ändå :/, jag hade prov i medicinsk grundkurs första lektionen och jag trodde att jag hade missat provet men som tur var så är den lektionen 2 timmar lång så jag fick göra provet ändå. Det var faktiskt ganska lätt och jag svarade på alla frågor förutom 2 och det var en som jag inte kunde och den andra var att man skulle sätta ut namn på cellens alla delar och jag hade glömt bort namnet på en av delarna. Senre på eftermiddagen så var jag på stan med Kadir och Jossra, vi åt glass och tittade lite efter kläder och skor, senare så träffade vi Shirin och Hanar och efter det så tog jag och Jossra bussen hem. Saffan hade messat mig och sagt att hon satt uppe hos mig med pappa. När jag väl var hemma så såg jag att bebisen också var med henne och jag blev glad hihi. efter ett tag så gick jag och Safi till Ghadas gård för att lämna bebisen för att senare rulla mot centrum. Just nu så sitter jag hemma hos Saffan och vi ska snart äta pommes frites och köttbullar.

Snart är det sommarlov och det kommer bli såå skönt att slippa tänka på att sova tidigt för att vakna tidigt å inte missa bussen och bla bla bla.

Nää nu ska ja vara lite social mot Safi som gjort mig döv med denna höga musik hon har på (Akon be with u) men det är  värt för jag älskar låteen :D:D:D:D:D cuz i dont care what they say im gonna be with u, and i dont care what they do im gonna be whit u, im gonna be whit uuuuu.

This is sexy me ;)

This is crazy me ;)

Bebis


26/5 - 09

Min äldsta kusin Sisam på en buss affisch :P

26/5 - 09

Sitter hemma hos Rafif nu med Bebisen. Jag vaknade verkligen på fel sida idag så båda proven gick åt helvetet så jag har sökt IG prövning på matte B, så nu får man hoppas på att det går bättre med nästa prov.
Vi ska snart lämna tillbaks Bebisen och sen promenera till centrum eller träffa Golriz.

Imorn så är det skolkampen, skit roligt.
Hoppas Fyrisskolan vinner även om Celsiusskolan har vunnit flera år i rad :P

26/5 - 09

Helvetesdag

Matte Nationella från kl 8.30 - 12.30
Lunch 12.30
Samhällsprov 13.15


25/5 - 09

Idag så var vi på skolbesök i Evolutionsmuseet och kollade på dinosaurier. Det var så tråkigt så jag och Jasmin satt under halva tiden utanför museet och solade :P 


Athena och Jasmin dansar salsa..




24/5 - 09

Akon - Be With You

24/5 - 09

Äntligen så har jag skrivit klart labbraporten och även skrivit mitt engelska speech som ska hållas imorn. Jag har även städat mycket idag, så allt är rent och fint nu, och snart så kommer Bebisen hit :D

24/5 - 09

Besöksrekord igen: 66 unika besökare den 23/5
Kul med nya läsare :)


Madeleine Hallberg

Madeleine var en riktig oushu när hon var liten haha :P

Johannas 18 års middag

Idag så firade vi att Johanna fyllde 18 år i onsdags. Träffade Madeleine i centralstationen halv 4 och så tog vi bussen in till Björklinge kl 4. Vi tog det lugnt och väntade på att Johanna skulle komma.
Madeleine bjöd oss på kycklingfile, klyftpotatis och cafe de paris sås och så drack vi en massa vin. Maten var jätte god och det var en mycket trevlig dag/kväll. Jag fick så ont i käken för att jag skrattade så mycket. Madeleines mamma är jätte rolig att umgås med och världens gulligaste människa :)




Till efterrätt så bjöds det på världens godaste tryffeltårta med hallonsås och glass :)

23/5 - 09

Nu är jag tillbaks i Gottsunda efter en rolig dag i Björklinge med mycket skratt. Sitter hemma hos Jossra nu med syrran och ska hem snart. Då bjuder jag på bilder från dagen :)


23/5 - 09

Idag så kommer jag vara i Björklinge nästan hela dagen och fira Johanna. Runt 4 så ska jag möta Madeleine på centralstationen sen så åker vi hem till henne.


23/5 - 09

Besökrekord igår igen: 51 unika besökare :)


22/5 - 09

Har varit med Yeliz nästan hela dagen. Vi åkte till Gränby centrum och sedan till Willys och handlade. Nu är jag hemma och ska snart kolla på filmen Out Of Sight med Jennifer Lopez :)

22/5 - 09

Har precis skrivit rent mitt psykologiarbete på datorn som jag jobbade med hela natten igår och skickat in den. Skönt att få det gjort.
Snart så ska gå till centrum och förrösta eftersom jag inte kommer kunna rösta på valdagen för att jag kommer jobba hela dagen i en annan vallokal än den jag får rösta i, så jag har inget annat val än att förrösta eller poströsta. Jag har ingen aning om vad jag ska rösta på men det löser sig väl då jag är i Gottsunda biblioteket och röstar :P

22/5 - 09

Keri Hilson ft. Timbaland - Return the favor

Crazy Eye

Båda har den där crazy eye looken haha :P

22/5 - 09

Besökrekord igår: 47 unika besökare :)

Bilder från gårdagen

Rafif hade ingen fotbalja hemma så vi fick använda badkaret istället :P






Rafifs mögliga fot :P

Gissa vilka de härmar?








21/5 - 09

Sitter fortfarande hemma hos Rafif. Vi gick till centrum tidigare idag och handlade, och när vi kom tillbaks så lagade vi mat och åt med Rafifs pappa. När vi hade ätit så promenerade vi till östra och hämtade min syster från en fest, och sen kom vi tillbaks hit. Johanna och Rafa gör vattenpipa nu och Rafif städar och jag sitter vid datorn haha bilder kommer upp senare :) pusss

21/5 - 09

Sitter hemma hos Rafif nu med Jossra, Kadir och Johanna. Vi har alla målat våra naglar och snart så ska vi tappa upp ett fotbad. Spa dag är vad vi har här :D

21/5 - 09

Grattis lillen på födelsedagen :)

20/5 - 09

Efter att jag och Sesen hade kollat på tjejernas dans så gick jag hem till min morbror :)
Var där en stund och sen så fick jag skjuts hem av min kusin.

Min morbrors hund Queen på bilden (typ den enda hunden jag inte är rädd för)


20/5 - 09

Sitter just nu på min engelska lektion och gör absolut ingenting. Borde egentligen skriva ett engelskt tal, men jag orkar inte. Vi ska typ välja ett ämne som vi ska diskutera om på måndag, och så får jag välja om jag ska vara för eller emot ämnet, och jag har ingen aning om vad jag ska välja, så jag skiter i det.
Ska ha engelska nationella snart, kl 15, på den delen jag missade för någon vecka sedan, så hoppas det går bra.
Det är så jävla skönt att jag är ledig imorn och på fredag, men jag måste ändå plugga, speciellt på matten, för jag har matte nationella nästa vecka också :/
Det är så mycket att göra i skolan nu, så jag har bara lust att skita i allt, men det kan jag inte göra!

[] 25/5 Engelska speech.
[] 26/5 Samhällsprov.
[X] 26/5 Psykologi inlämning.
[] 26/5 Matte nationella.
[] 28/5 Labbraport.
[] 29/5 Kriminaltekniksprov.
[] 29/5 Psykologi redovisning.
[] 2/6 Lämna in svenska novellen.
[] 2/6 Rättskunskapsprov.
[] 3/6 Engelska prov.

Innan engelska lektionen så hade vi italienska, och min italienska lärare Jordan är världens gulligaste. Hennes son Simon följde med oss till Milano och på flyget hem så ville han att vi alla skulle komma hem till honom och fika och så skulle han visa oss alla hans leksaker, så idag på lektionen så kom Jordan och sa att vi alla var bjudna hemma hos henne på fika den 4 Juni, så då ska hela italienska gruppen gå dit och så ska vi fika som avslutning på italienska steg 2 kursen och så får vi träffa gulliga Simon och Sebastian.
Efter provet så ska Sesen följa med mig till Stenhagen och vi ska kolla på när Bintas dansgrupp tränar som min syster är med i. Jag ska nog gå förbi min morbror efteråt och hänga där en stund med hunden och ungarna :P :D

Johanna Marklund

Grattis älskling på födelsedagen :D


19/5 - 09

Har precis kollat på sista Prison Break avsnittet. Kan inte fatta att serien är över, men det slutade bra fast det var lite sorligt i slutet.
Just nu så är mina släktingar från Arvika här och ska stanna kvar över helgen. Min kusins fru är gravid, och det kom inte som en chock när jag fick höra vilket kön det var, nämligen en pojke. PALLA med en till pojke, vi vill ha en bebis flicka nu!! för denna släkt är surrounded av pojkar.
Vi är lediga på torsdag och fredag, fett skönt, och denna extra långa helg ska jag bara njuta av och inte göra något ansträngande eller jobbigt. 
Johanna fyller år imorn :D och jag och Madeleine ska fira henne på fredag så då ska jag åka till Björklinge och umgås med lantisar :P

Bubbleroom

Nu har jag beställt de här två varorna från www.bubbleroom.se :D :D


Chique

Skor

Örhängen


Armband

Ringar

www.chique.se

18/5 - 09

Johanna följde med mig hem efter skolan, vi kollade på tv, åt och så fick vi besök av Tagreed, haha den där tjejen är INTE normal :P :D Jossra smsa så vi gick ner och mötte henne och följde med henne till centrum. Kom nyligen hem och ska snart börja plugga.

En natt på museet 2 och jag är uttråkad

Johannas och Madeleines pojkvänner


Jossras pojkvän


Rafifs pojkvän


Athena är så populär så hon har två pojkvänner


Nelly.com

Kate Dress SEK 599, Motel - NELLY.COM
Baggy Face Vest SEK 249, Dark Muse - NELLY.COM
Air Deep Tee SEK 149, Serious Sally by Rut m.fl. - NELLY.COMHeidi Klum Says Fuck Off SEK 199, Dark Muse - NELLY.COMColour Block Dress SEK 649, Quontum - NELLY.COM

Ahmed Kango

Ahmed Kango (in: 87:e min)

Kul debut för Tipselittalangen Kango (uttalas ungefär "Kändjoo"). Förhoppningsvis får han mer tid på sig att visa upp sin fina teknik och målfarlighet i A-laget framöver. Är en av de Tipselitspelare som känns närmast A-truppen. Spelade dock för kort tid för att betygssättas.

Rösta på Ahmed Kango HÄR.
Scrolla längst ner på sidan och rösta på spelare nr 25 Ahmed Kango :)


Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire - Trailer


Denna film måste jag se snart!!

17/5 - 09

Soulja Boy - Kiss Me Through The Phone

17/5 - 09

Johanna kom förbi en stund. Vi gick till centrum, handlade lite och sen så gick vi till Gottsundaskolan och satt där en stund. Vi mötte Jossra och gick hem till mig och lämnade grejerna. Johanna åkte till musikens hus för att uppträda och jag följde med Jossra hem till hennes syster Abir där vi satt ett tag.




Kom hem för en stund sen och nu är min morbror och hans familj här.
Ska snart börja plugga inför mitt samhällskunskaps prov som jag har på tisdag och även skriva klart historia analysen.

16-17/5 - 09

Jossra kom till mig runt 4 och vi satt hemma hos mig i 2 timmar ungefär. Jag åkte till östra, gick hem till Rojda en stund och sedan förbi Melissas kalas lite snabbt. Åkte sen tillbaks till Gottsunda och gick då hem till Jossra där Kadir, Rafif och Shirin var. Vi satt där en stund och sen så rörde jag mig hemåt och kollade på Eurovision Song Contest. Norge vann, och jag tycker inte ens deras låt var bra.
Azerbaijan borde ha vunnit istället..

Idroscalo

Jag saknar promenaden med Nadia i Idroscalo (Milano) då vi kände värmen under våra bara fötter <3
JAG VILL TILLBAKS NUUU !!

16/5 - 09

Familjen är i Sävja och själv så sitter man hemma helt ensam och har inget att göra.
Jag kan inte heller gå ut för jag har ingen hemnyckel :/

Melissa 2 år

Ikväll så ska min älskling Melissa firas.
Hon fyllde 2 år den 11 maj så jag ska på barnkalas ikväll :D :P

Första gången jag såg Melissa, hon var 9 dagar gammal.




Jag saknar den tiden då Melissa var såhär liten och kunde knappast gå

16/5 - 09

Nu har jag för tillfället en ny header tills jag orkar fixa en ny.
Tack Diana för hjälpen :)

15/5 - 09

Kvällen spenderades hemma hos Rafif med Jossra tills min mamma ringde mig och sa att jag skulle hem till min kusin. Jag gick dit och sen så gick vi hem tillsammans. Har skrivit lite mer på min svenska novell och försökt att skriva lite på historia analysen som ska handla om hur man ska lösa Palestina - Israel konflikten på bästa sätt men det är så svårt att undvika att skriva egna åsikter då jag ursprungligen är från Palestina :/ knaas..


15/5 - 09

Psykologiprovet gick sådär idag. Vi fick ha med anteckningar och läroboken men det var så komplicerade frågor och det var helt enkelt skit svårt :/
Nu håller jag på att fixa mig för snart så ska jag hem till Rafif med Jossra :)

Under kriminaltekniken så klottrade Jasmin Khalifa lite på min arm och såhär blev resultatet :P


14/5 - 09

Akon - By My Side

Dagens kommentar

- Me and you are not gonna work.
- Yes, I'm going to work now.


HAHAHAHAHA helt reetard

14/5 - 09

Skola idag som vanligt :/ Vi hade två timmars håltimme så jag och Madde gick ner till stan och köpte presenter till Johanna. Hon fyller år nästa vecka :)
När vi kom tillbaks till skolan så fortsatte jag skriva på min novell och det gick riktigt bra idag. Fantasin bara flödade och det var svårt att sluta skriva när man väl var igång. Den får vara max 5 sidor, men jag tror faktiskt det kommer bli mer för jag kommer ha svårt för att avrunda den :S haha.. Efter novellskrivandet så slutade jag och då ringde Yeliz och frågade om jag ville hänga med till stan. Jag åkte till östra Gottsunda och träffade henne där och sen så åkte vi med bilen in till stan. Kom nyligen hem och ska snart börja plugga för fullt inför psykologi provet imorn :/

13/5 - 09

Jay Sean - I Used to Love Her

13/5 - 09

Provet jag hade idag om mellanöstern gick sådär. Det handlade mycket om Palestina - Israel konflikten och om organisationerna som är inblandade, och jag borde egentligen veta mycket om det, men tyvärr så gör jag inte det :/.
Efter provet så åkte alla 2:or till Hammarskog för att orientera. Jag gick med Johanna och Serri och vi valde att gå den lätta banan, och den var på ungefär 3 km och det gick bra. Johanna fick göra allt jobb och vi andra hakade på. Duktig var hon i alla fall. Det var helt lerigt i skogen och mina kläder var jätte smutsiga efteråt så när jag kom hem så duschade jag, tog det lugnt och sen så kom Jossra hit. Hon gick precis och jag ska snart börja plugga till psykologi A provet jag har på fredag.
Idag så fick vi en ny uppgift på svenskan som ska lämnas in den 2 juni. Vi ska skriva en novell och jag har kommit fram till att jag vill att min novell ska handla om en fattig flicka som jobbar som husa för att försörja sin familj. Hennes husmor är jätte snäll och genom henne så ska hon träffa en rik kille som har allt han behöver. De kommer börja träffas men killens familj kommer inte vilja det, eftersom de anser att hon är mindre värd eftersom hon är fattig. Det låter väl som en bra novell? Vad tycker ni?


Grattis tjockis på födelsedagen :D

12/5 - 09

Har precis kollat på de tre senaste The Hills avsnitten och serien blir bara bättre och bättre för varje nytt avsnitt.
Drama, drama, drama..


Nu ska jag plugga till historia provet imorn om Mellanöstern..

11/5 - 09

Idag efter skolan så gick jag med Johanna ner till stan. Köpte ett svart linne och sen så åt vi i McDonalds. När jag kom hem så gick jag till centrum och mötte Jossra, handlade lite sen så gick vi hem.
Har precis gjort klart mitt rättskunskapsarbete. Skulle skriva 2 sidor om vad som händer om man inte betalar en räkning. Det var intressant och därför så gick det ganska snabbt att skriva uppgiften. Vi får bara mer och mer saker att göra i skolan och det är jätte mycket saker att göra nu. Allt som inte är prov försöker jag göra så fort som möjligt så att jag bara får det gjort och slipper tänka på det, annars har jag typ något prov varannan dag och det är skit jobbigt.
Skönt i alla fall att skolan snart är över.. och då kan man gå tillbaks till sitt normala liv.


Melissa <3

Min älskling Melissa fyller 2 år idag :D

Uppsala Music Jam

Om det är någon som vill köpa biljett till Uppsala Music Jam som äger rum den 16 maj så säg till nu.
Förköpsbiljett kan ni köpa från mig för 100 kr/styck.

Rafifs 18 års middag + fest

Bilder från middagen












Bilder från festen













10/5 - 09

Igår så firade vi Rafifs 18 årsdag. Vi åt middag hemma hos hennes syster Lina. Det bjöds på sås, ris och kyckling, gott var det! Efter middagen så gick vi till lokalen där festen skulle vara. Det kom fler folk och det var en lyckad dag fast det slutade lite kaosartat :( Bilder från gårdagen kommer upp snart på bloggen.
Min morbror och hans familj kommer snart och då ska vi äta jätte god mat :D Puss


9/5 - 09

Million Stylez - Give Me The Strength

Min 18 årsdag klänning


M&M's

Jag tror jag är beroende av M&M's - Inte alls bra..

Memorys of Milano

"Swedish people STAY UNITED"
"Pay attention"
"Basta"
"Vafancolo"
"NO, no pubs are open on mondays"
"You can´t go out"
"I don't know"
"Allora"
"Andiamo"
"Potana"
"Troia"
"It's okej?"
"You like?"
"Yes I like"
"Häshish man"
"Stronzo"

9/5 - 09

Ikväll så blir det FEEST för Rafifs 18 års dag ska firas :D
Först middag och sen fortsätter festen på lokal.
Hallberg ska bo hemma hos mig inatt. DUNDER!

9/5 - 09

Travis Garland - Dead and Gone

9/5 - 09

Idag så är det en speciell dag för idag fyller min kamerakåta vän Rafif år. Grattis hjärtat på födelsedagen och hoppas du får en underbar dag. Önskar dig all lycka och framgång i livet <3






Kycklingsallad

Min goda pasta/kycklingsallad som jag åt idag :D

Melissa

Engelska nationella var uppdelat i två delar, läs och hörförståelse, och 9.30 så fick jag ett sms där det stod att den andra delen börjar 10.10 så jag kutade till bussen som kom 9.42 och hann precis till skolan till prick 10.10. Fick springa sista biten, men jag hann göra hörförståelsen och det gick sådär för jag var så jävla stressad och jag kunde inte koncentrera mig så bra. Jag har ingen aning om jag får en till chans att göra läs förståelsen men jag hoppas på det bästa. Ska prata med min engelska lärare om det på måndag.

Jag åkte hem till Yeliz idag efter skolan och satt med Melissa en stund. Försökte lära henne att säga hur gammal hon var, men det gick inte alls så bra.
Hade köpt en tröja till henne från Milano där det stod Ciao Bella men det var lite för liten för henne :( men aya, nästa bebis som kommer om några månader kan få ärva den istället från Melissa :)


Jag gick hem runt 8, var hemma en stund och promenerade sen till min morbror. Vi gick ut och handlade lite och sen så gick jag tillbaks hem :) Har inte gjort så mycket idag, och ska snart gå och lägga mig.
Min mamma tycker att jag har sett helt död ut efter resan och hon tjatar hela tiden om att jag ska gå och lägga mig :/

8/5 - 09

Nu måste jag åka till skolan och prata med engelska läraren för att försöka få en ny tid då jag kan göra nationella provet annars så är det kört för min del !!



Grattis hjärtat på födelsedagen <3

Dagens horoskop

Horoskop för Vågen

Fredag den 8 Maj 2009

Just nu virvlar det av tankar i ditt huvud och du kan inte komma på något sätt att komma ifrån dem hur gärna du än önskar. Alla tankar helt enkelt vägrar att släppa taget och kommer att snurra tills du löst problemet. Du kan försöka rymma men du har ingenstans att ta vägen.

Källa: www.aha.nu

Tack Aida

Jag fick en present från Aida igår. Hon har varit i USA och köpte med sig lite saker från Victoria's Secret till mig.
TAAAACK :D


8/5 - 09

Jag försov mig och missade mitt engelska nationella prov !! :( :(

Skillnader mellan Milano och Sverige!!

Nu tänkte jag skriva lite om skillnaderna mellan Milano och Sverige och det är en hel del faktiskt.

Skolan
Skolan var verkligen det värsta och den fulaste skolan jag någonsin har sett. Den var ofräsch och det fanns inga vanliga toaletter där. Toaletten fanns på golvet som det är i U - länder som i Palestina och Egypten.
En vanlig skoldag kunde se ut såhär: De började 8.10 och hade två lektioner efter varandra utan någon rast. Efter de två lektionerna så fick de en kvarts rast och under den tiden så kan de köpa snacks i baren eller från skolans chips och godis automater. När rasten var slut så hade de en till lektion och sedan slutade de kl 13, så de har bara en 15 minuters rast under hela skoldagen. De fick inte gå ut från klassrummet förrans klockan ringde. De får även ingen lunch i skolan, antagligen för att de slutar tidigt varje dag och kan gå hem och äta istället. När jag var där så var jag verkligen glad över att jag går i Fyrisskolan. Vi ska vara nöjda med att våran skola är fräsch och att vi har raster ofta och att vi även får lunch i skolan för så är det nämligen inte i Milano.


Hemma
Det var så mycket som var different när jag kom hem till familjen där jag bodde. När jag gick in i toaletten så stängde jag dörren och letade efter lampan men hittade inte den, så jag gick ut och frågade Chiara var den var så följde hon med mig och visade mig den. Det var nämligen så att man skulle tända lampan utanför toalettdörren för där fanns det en liten knapp. Jag ba okej thanks och går in till toaletten och när jag skulle låsa dörren så ser jag att det inte går. Jag ba what the fuck? så jag går ut igen och frågar Chiara om hur man låser dörren. Hon ba det går inte. Jag ba va, men jag kan inte gå in på toa om inte dörren är låst. Hon ba men ingen kommer in, men jag vägrade och då sa hon att jag skulle gå in till den andra toan för där fanns det en nyckel längst upp mot väggen. Jag gick in i den toan och när jag skulle spola så visste jag inte heller hur man skulle göra, för det var inte alls som det är här i Sverige. Ovanför toaletten så fanns det en handtag som man kunde vrida, jag vred på den och då spolades allt bort och så var man tvungen att vrida tillbaks den för att det skulle sluta spolas. Jag fick min mens när jag var där och jag frågade Chiara vart jag skulle kasta bindan och hon sa att jag skulle spola ner den. Jag ba ofta ni gör så? och hon sa att de alltid gör det :S
De låste ALDRIG dörren när de gick in på toaletten och jag var helt förvånad över det. Ibland så gick de in med öppen dörr och de brydde sig inte om någon såg eller inte :D haha italienare är helt störda..
Jag bodde i Chiaras rum och hennes föräldrar kom in dit HELA JÄVLA TIDEN och det var så störande. Jag är van med att ingen kommer in i mitt rum här i Sverige, men där i Milano så var tydligen INGENTING privat.

Maten
Maten i Milano var inte så god som jag trodde att den skulle vara. De har bokstavligen talat ost på ALL mat, även på gröt :S och jag fick äta ost på gröt för jag skämdes för att säga att jag inte tyckte om maten.
Under lunchen och middagen så bjöd min värdfamilj alltid på trerätters mat. Det började med förrätt, huvudrätt och till sist efterrätt och det åt de varje dag. Till maten så bjöd de på vin, öl och martini och det är det de dricker till maten.
Jag smakade två olika pizzor där. En ute på restuarang och den var inte så god för den var tunn och vattnig men jag åt upp allt för jag var så JÄVLA hungrig. Den andra pizza bjöd min värd familj på och den var faktiskt jätte god, men jag var inte så hungrig då så jag åt inte upp allt.
Vi tjejer åt i McDonals ofta och det smakade precis som det gör i Sverige men det coola var att de hade McCafe också där man bara kunde köpa fika och det fanns även typ rullade pommes frites och de var verkligen jätte goda.


Övrigt
Andra dagen i Milano tror jag så gick vi till en bar, Todos a Cuba, och där skulle jag gå in på toaletten för att tvätta händerna men det fanns ingen vanlig kran som det finns på alla toaletter här i Sverige. Nej, man var minnsan tvungen att trycka på en fotpedal för att få vatten och den var både blå och röd. Track man på den blåa så fick man kallt vatten och track man på den röda pedalen så fick man varmt vatten.
Bilden är på en vatten fotpedal från toaletten i Idroscalo.


Det bästa i Milano var att det inte fanns någon åldergräns alls på att köpa ciggaretter eller för att dricka och det var DUNDER !! Alla mina vänner som är minderåriga kunde också dricka och köpa cigg och det var skit bra.

Något annat som var både negativt och positivt var att det inte fanns någon tidtabell för när bussarna eller tunnelbanan kom. De kom hela tiden och man behövde inte vänta länge på nästa buss eller tunnelbana.

7/5 - 09

Idag så gick jag till skolan och gjorde mitt rättskunskaps prov och det gick helt okej faktiskt, även om jag gissade typ på allt för jag började plugga igår kväll och råkade somna innan jag hann läsa allt.
Jag trodde att jag skulle ha ett psykologi prov imorgon, men tydligen så har läraren ändrat datumet för provet till den 15 maj så jag är PLUGG FRI idag :D :D
Har jobbat med en inlämnings uppgift om Schizofreni sen jag kom hem från skolan och blev klar med den nyss så nu har jag fått det gjort, äntligen !!
Imorgon så har jag nationella prov på engelska B och det innebär att jag inte kommer ha någon sovmorgon alls imorgon som jag alltid har på fredagar :(

Så här ser min provplanering ut tills sommarlovet börjar.
Deprimerande som fan!

[ ] 8/5 Engelska B - Nationella prov.
[ ] 11/5 Samhällskunskap B - diskussion om droger.
[ ] 13/5 Historia B - Prov om mellanöstern.
[ ] 14/5 Rättskunskap B - inlämningsuppgift "Vad händer om man inte betalar tillbaka ett lån"?
[ ] 15/5 Psykologi A - Prov.
[ ] 18/5 Samhällskunskap B - Prov.
[ ] 19/5 Samhällskunskap B - Prov.
[ ] 20/5 Historia B - Inlämning av en analys.
[ ] 26/5 Matte B - Nationella prov
[ ] 28/5 Kriminalteknik - Inlämning av labbraport.
[ ] 29/5 Kriminalteknik - Prov.
[ ] 29/5 Psykologi A - Muntlig redovisning om Schizofreni.

Allt detta är under MAJ månad.
12 prov/inlämningsuppgifter på ca 20 dagar!!!

6/5 - 09

När Johanna kom så satt vi hemma hos mig en stund och sen så promenerade vi till centrum och åt i Burger Inn. Jag ville träffa Bebisen så jag gick till hans dagis och hälsade på, men han vägrade låta mig gå så jag tog med honom och åkte in till stan.
Johanna hade köpt shorts från Milanos H&M som hon ville lämna tillbaks. Det gick inte att lämna tillbaks de i Milano även om hon gick tillbaks 10 minuter efter och försökte lämna tillbaks de, så vi tänkte försöka lämna tillbaks de här i Uppsala HAHA jag gick fram till kassan och sa att jag ville lämna tillbaks de.Tjejen i kassan sa okej och kollade på kvittot och då såg hon att det stod att de kostade 19,90 euro. Hon var helt osäker på om det gick att lämna tillbaks shortsen och jag sa att de i Milano hade sagt att det skulle gå att lämna tillbaks de här i Sverige (main) men hon skickade oss upp till den andra kassan och där gick det faktiskt bra att lämna tillbaks de eftersom de hade samma modell på shortsen även här i Uppsala, annars så skulle det aldrig ha gått att lämna tillbaks de så där hade Johanna riktig tur.
Vi promenerade runt lite i stan och så mötte vi Paulina och sen Ghada. Jag och Ghada gick till max, såg till att Bebisen fick äta lite och sen så började det spöregna så vi åkte hem. Sen dess har jag bara varit hemma och sitter här och kollar på Prison Break avsnitt!
Snart så ska jag börja plugga inför mitt rättskunskapsprov imorn.
Jag fick prata med älskling Melissa idag i telefon och hon bokstavligen skrek efter mig och ville att jag skulle komma :(. Jag ville verkligen åka dit men det regnade så mycket så jag ska kanske åka dit imorn istället..
Nu ska jag fortsätta kolla på Prison Break men ni får ha det så bra. Puss


6/5 - 09

Jag skippar skolan idag. Orkar inte, vill bara stanna hemma och ta det lugnt för det känns fortfarande så overkligt att vara hemma. Det känns som om jag kommer åka tillbaks till Milano när som helst och träffa alla italienare snart.
Nu är Johanna på väg hit, vi ska vara hemma hos mig en stund sen så ska vi åka ner till stan lite senare :)


EU - valet

JAG FICK JOBBET :D :D
Under Europa valet den 7 Juni så kommer jag sitta i en lokal hela dagen och räkna röster.
Johanna rekommenderade jobbet så ett stort tack till henne :)


Hejdå Milano. Hej Uppsala

Dagen började med att jag vaknade hemma hos min värdfamilj, packade alla saker och sedan så åkte vi till skolan i Milano. Vi träffades allihop och sa hejdå och sedan så åkte vi till Malpensa [Milanos flygplats] och satte oss i flyget. Köpte två stora M&M's påsar från Taxfreen haha.
I flyget så sjöng vi för Adi som fyller år idag. GRATTIS Ådi Banan !!







Det är så jävla skönt att vara hemma i Uppsala. Det har verkligen varit en bra resa och en underbar erfarenhet. Den skulle vara perfekt om vi hade bott alla tillsammans, men nu blev det som det blev, och jag är så jävla glad att få ha varit både i Milano och Venedig, speciellt med några av mina närmaste vänner.
Min pappa och mina bröder hämtade upp mig i Arlanda och så åkte vi hem. Min mamma döda mig nästan med hennes kramar och pussar haha gullig. När hon släppte taget så åt jag, duschade och sen så fick jag ett längtat hembesök av Jossra :D Jag packade upp allt och så gick vi till centrum och handlade precis som vi alltid gör haha.
Jag är så jävla trött och ska gå och lägga mig snart.
Om jag orkar så går jag till skolan imorn annars så kommer jag sova hela dagen :P

Andra och sista utekvällen i Milano

Athena följde med mig hem igår efter att vi hade varit i Venedig. Jacopo och Alessandro kom med bilen till min parkering och vi gick ner och mötte de. Vi hämtade upp Madeleine och Johanna och så åkte vi till den där gatan där det finns jätte många barer, pubar och krogar. Vi gick in till baren Virgin Café och drack en varsin drink och efter en stund så skjutsade de hem oss.











Hemma hos värdfamiljen så åt jag mat och vi sa typ adjö till varandra. Jag fick en chokladask från de i present till mig och min familj. Gulligt :)

Här är en bild på hunden jag bodde med...
Hunden måste ha koppel för annars så får jag panik haha

Venedig

Igår så åkte vi till Venedig. Vi promenerade till San Marco torget och där så fick vi gå på sight seeing i två timmar. Efter sight- seeingen så fick vi ha egen tid. Vi gick till McDonalds och åt och det var bokstavligen talat den dyraste McDonaldsen jag har varit i. En BigMac Meny kostade 7,90 euro (ca 79 kr) och man fick ingen ketchup med :(. I Milano så kostar en meny typ 5,90 euro (ca 59 kr) så det är billigare i Milano. När vi hade ätit så gick vi runt och luffade och då mötte vi några italienska killar som bjöd oss på varsin öl. De ville bjuda på en flaska vin också men då drog jag och Nadia därifrån och Johanna & Madde stannade kvar med dom. Vi gick tillbaks till centralstationen i Venedig och var kvar där tills tåget kom. Det var en dålig dag igår för jag mådde skit dåligt under dagen. Adi och Nadia hjälpte mig skit mycket och under resan hem till Milano så mådde jag bättre. Jobbigt att vara tjej ibland !!




















5/5 - 09

Så är man tillbaks till Sverige :)

4-5/5 - 09

Dag 7 i Milano (Venedig)

Idag so har vi varit i Venedig hela dagen. Det var ett av de finaste stallen jag har sett under hela mitt liv. Ett perfekt stalle att aka po med sin pojkvan eller flickvan.
Efter att vi hade varit i Venedig so foljde Athena med mig hem och so gick ner och motte Jaccopo och Alessandro i parkeringen. Vi hamtade upp Madde och Johanna och so gick vi till en bar och satt dar en halvtimme, sen so var de tvungna att skjutsa hem oss. Det skonaste var att vi var utan vora italienare och man kunde verkligen slappna av och bara ha roligt. Det var riktigt relaxing att vara utan dom.
Jag kommer hem till Sverige imorn. Do for ni se alla bilder fron idag.
Nu moste jag packa min vaska och sedan go och lagga mig :)
Bacio!


Milano dag 6

Min dag igor
Idroscalo

Igor so var vi i Idroscalo, det sog typ ut som graneberg men mycket STORRE och FINARE och so fanns det ett stalle dar man kunde paddla kanot eller oka trampbot och so fanns det aven lekplatser dar barn kunde leka. Det var jatte vackert dar och ett valdigt skont stalle :) Vi paddlade kanot och so solade vi och for forsta gongen i mitt liv so brande solen mitt ansikte. Var riktigt rod om kinderna och nasan efterot. Har ar nogra bilder.












Har var jag hemma hos Lydia och Johanna efter att vi alla hade varit i Idroscalo.

Lydia ritade en blomma po min ankel och en oxe po Johannas ben.



Senare po kvallen so gick vi och ot pizza ute po restuarang.
Pizzan var SKIT STOR men den var inte so god.
I restuarangen och utanfor so hande det en massa roliga grejer haha.







Han i mitten med gul troja kallar vi for GANJA MAN for han roker po varje dag HAHA :P fett skon snubbe


Johannas pizza utan ost !!

Pizza med tonfisk.


HAHAHAHA

En kille frogade mig och Johanna idag hur mycket vi kostar !!!
HAHAHAHA vi fick panik och sprang darifron


Bilder

Har ar nogra bilder som min vardpappa har tagit.

Denna bild ar po mig och min vardmamma. Hon ar faktiskt den jag tycker bast om i den har familjen, aven om vi inte kan prata med varandra. Hon kan inte so bra engelska men hon forsoker i alla fall kommunicera med mig. Hon forsoker alltid prata med mig po engelska och jag forsoker prata med henne italienska. Ibland so kan vi sitta po googles oversattningshemsida i flera minuter och bara skriva till varandra :P hon e jatte gullig och snall.


Det ar hos denna tjej som jag bor hos.


Nar Johanna var hemma hos mig och ot middag.



Bilderna fron idag for ni se imorn nar jag kommer tillbaks fron Venedig.

3/5 - 09

Nu sitter jag hemma hos Johanna :D Vi har varit i Idroscalo och min italienare àr po volleymatch och de kunde inte hamta upp mig so jag fick oka hem till Johanna istallet. Jag, Johanna och Johannas vard Lydia holler po och snackar lite skit om min italienare Chiara. HAHA ingen tycker om henne och alla tycker att hon àr konstig!! 
Ikvall so ska vi ata pizza och fira Adi, Markus och Johanna som fyller or snart :D senare so kanske vi ska ut till en pub/bar men jag har inte so hoga forhoppningar, for det ar nogot de sager till oss varje dag att vi ska gora och so slutar det med att vi moste go hem.

Bilder kommer senare fron idag..

3/5 - 09

Besoksrekord igor: 46 unika besokare :D

3/5 - 09

Dag 6 i Milano

Om en halvtimme so ska vi po picnic med hela gruppen. Vi ska typ spela sportlekar och bara sitta och ta det lugnt :) Efterat so tror jag att vi alla ska go ut po restaurang och ata pizza :)

3/5 - 09

Dag 5 i Milano
Igèr

Vi traffades alla utanfor Duomo och rorde oss till en glassbar. Vi alla kopte glass och sen fick vi egen fri tid. Vi tjejer gick till H&M, kòpte en t-shirt, och sedan gick vi till affaren Oushu och handlade lite saker :) Vi traffades utanfor Duomo igen lite senare och so okte vi alla till matchen tillsammans.




Po vag till matchen














Fotbollsmatchen Inter - Lazio. INTER VANN med 2-0 och vor svenska stolthet Zlatan Ibrahimovic gjorde ett av molen :) Det har var faktiskt det roligaste vi har gjort under hela resan till Milano. Det var DUNDER !!
Adi hejade po Lazio och hade en Lazio halsduk po sig, men vi satt po Inters sida och hejade po de, so jag tror monga gav Adi mordarblickar, so han tog av sig Lazio sjalen hahaha och vogade inte ta po sig den igen.







Zlatan :D











Po vagen hem efter matchen var skit kul. Vi traffade po nogra svenskar och alla satt och sjong svenska lotar och skrek att vi var svenskar. Vi har so kul nar vi inte ar med vora italienare, for att so fort vi ar med de so blir det bara dolig stamning. Jag, Nadja, Madde och Johanna har haft oturen att fo hamna hemma hos 92:or och de ar fan skitungar som moste go hem tidigt och inte for vara ute sent. Vi hade planerat igor att vi alla skulle go ut efter matchen. Vi fixade skjuts hem och allt det dara so att det inte skulle vara ett problem senare. Vi pratade med alla om att vi skulle fo skjuts och att det var klart. Italienarna sa att det var bra och helt okej fòr deras del. Nar vi val kommer till na ville, eller vad fuck det heter (det ar en stor gata med kanske 100 stycken olika barer/pubar och nattklubbar) so ar klockan 00, och do hade italienarna sagt att vi skulle hem halv 1 eftersom de inte fick vara ute. Det betydde att vi inte skulle hinna gora ett skit och alla blev skit irriterade och det blev bara dolig stamning.
Vi har so mycket planerat under dagen, men vi vill ha kul under kvallen ocksè. Alla andra svenskar for vara ute hur mycket de vill for de bor med aldre italienare, och de for gora saker, medans vi moste sitta hemma och ha trokigt. Igor blev det katastrofalt mellan Athena och hennes italienare Serena. Serena skrek po henne och slog henne. Athena ville go ut med oss, men det ville inte Serena, och Athena envisades, so Serena ringde hennes mamma och de fick bokstavligen talat dra hem Athena. Sodar gor man inte. Lot oss fan ha kul nar vi val àr har. Vi ska ando hem om nogra dagar. Italienare ar so fucking storda i huvudet.


2/5 - 09

Nu ska vi till Duomo och senare po kvallen so ska vi po Inter - Lazio matchen :)



1/5 - 09

Kom nyligen hem efter att ha varit ute po en promenad med Johanna, Lydia och Chiara.
Po vàgen sè tràffade jag pè en egyptie som frègade om vart jag kom ifrèn. Det var kul att kunna prata arabiska med nogon haha men han var fett jobbig!!

En ciggarett automat ute po gatan :)

Italienarna gillar ockso twilight :D

Chiara, Lydia och Johanna.


Imorn sè ska vi vara i stan kl 15 och 20.30 sè ska vi pè Inter-Lazio matchen. Efterèt sè ska vi tjejer ut med Jacopo och Alessandro ut pè krogen eftersom vi inte gjorde det idag.

1/5 - 09

Dag 4 i Milano

Hela fòrmiddagen och eftermiddagen har spenderats i norra Milano pè ett stàlle som heter Como Lago. Como Lago àr en sjo dàr kandisar har sina hus och sont. Husen var jatte fina och pè andra sidan sjon sè fanns det parker och kiosker och det var dàr vi var.
Vi èkte dit tidigt imorse och kom tillbaks till centrala Milano kl 17.20.






Vora skuggor i Milano :P













Adis skugga




Athenas skuggor









Johanna har varit hemma hos mig sen vi kom tillbaks frèn Como Lago. Jacopo och Alessandro kom till min parkering och vi gick ut en snabbis och mòtte de och planerade fòr morgondagen.
Nu ska vi gè och mota Johannas vardtjej och go till kiosken och kopa glass.
Uppdaterar senare. Bacio


1/5 - 09

Hoppas att ni alla i Sverige har haft en underbar valborg !!

Fòrsta utekvàllen i Milano

Dag 3 i Milano
Kl 9 sè skjutsade min vàrdpappa oss till Fomagusto(tror jag) dàr vi tràffade de flesta svenskar och nègra italienare. Vi tog sedan bussen till en gata dàr det fanns fullt med barer och sè gick vi in och satte oss allihop i en pub dàr de hade karaokekvàll. Serri, Athena och Madeleine gick upp och sjòng fòr italienarna :) Det var faktiskt skit kul pè vèran fòrsta utekvàll i Milano. Imorgon sè ska vi ut till en sjò och èka bèt och bada och senare pè kvàllen sè ska vi ut och klubba i Milano.


En italiensk sex on the beach









Jaccopo àr bàst. Han var i Sverige fòrra èret, sè han kànner vi sen innan. Min vàrd àr ingen sèn som tycker om att gè ut och festa (har verkligen otur) och det hindrar ju mig frèn att gè ut, men imorn sè ska Jaccopo kòra mig hem sè det àr fixat nu och jag har tillètelse att vara ute hur lànge jag vill :D
Jag har inte kommit till Milano bara fòr att sitta hemma hela kvàllen. Jag ska fan ha kul hàr och utforska Milano. Min vàrd fick en liten utskàllning frèn mig pè vàgen hem ikvàll. Hon beter sig som om hon àr min barnvakt eller nègot. Hon àr fan en 92:a och jag ska inte behandlas som en skitunge av henne. Jag fòrstèr att det àr fòr att hon àr ràdd om mig och sènt, men jag kan ta vara pè mig sjàlv och jag behòver ingen som hèller koll pè mig 24/7. Det àr jàvligt irriterande. Vi vill sè gàrna umgès med de àldre, men min, Johannas, Maddes och Nadjas vàrd kànner inte ens de àldre och det àr det som àr det trèkiga. De gèr i samma skola, men de làser olika kurser och dàrfòr brukar de inte typ se varandra i skolan. Nu ska jag sluta klaga och tànka positivt. Jaccopo har verkligen ràddat min dag imorn sè det kommer lòsa sig. Jag ska se till att han skjutsar hem mig varje dag eller nèt sènt sè att jag kan vara ute med gànget istàllet fòr att sitta hemma och ruttna i Milano. Nu mèste jag gè och làgga mig fòr jag ska vakna om 4 timmar ungefàr.
Ciao bellos e bellas!!


RSS 2.0