Abu Dhabi/Dubai

Tittade igenom gamla bilder från vår resa till Abu Dhabi/Dubai (februari 2011) och gud vad jag saknar att vara där. Vill så gärna åka tillbaks och spendera hela vintern där.

Saknar:

- att gå runt i galleriorna varje dag.
- att hänga i Starbucks med lillebror.
- att dricka goda coctails.
- atmosfären.
- den fina utsikten överallt.
- människorna.
- att röka vattenpipa.
- att hänga i olika caféer till sent på natten.
- att ta långa promenader med lillebror.
- den goda frukosten varje morgon.
- att smyga ifrån alla och utforska staden i egen hand.
- mina släktingar.
- vetskapen om att det alltid finns något att göra fast klockan är tre på natten.
- shoppingen.












Måndag

Godmorgon! Jätte kul att mina syskon har höstlov och jag inte har det. Blev precis påmind om att man inte får höstlov, sportlov och påsklov när man pluggar i universitetet :( Börjar med en ny kurs idag och vi ska ha en introduktions föreläsning kl 13.15. Efter ska jag åka ner till stan och bli av med lite pengar. Trots att jag har handlat mat till familjen för mer än 1500 den här månaden och betalat höga räkningar så har jag det rätt bra med ekonomin - det är en av fördelarna med att fylla år.

Nu ska jag tvätta bort ansiktsmasken, duscha och göra mig i ordning.
Hoppas ni har en bra vecka :)


Ny header

Har fixat lite nytt i bloggen idag. Tröttnade på min header så ordnade en ny och det tog sin lilla tid. Det var väldigt länge sen jag ens hade ork för att gå igenom alla koder och stilmallar på bloggen, men nu tog jag tag i det och kommer nog ha kvar den här headern ett bra tag till.

 

Söndag

Denna söndagen har spenderats hemma. Har städat hela huset och lagat tacos till hela familjen och till kusins barn som bor en trappa under och så har vi haft Raed och Amira här på besök :)



Trust

Tittade precis på en riktigt bra film som heter Trust. Den handlar om en 14-årig tjej som heter Annie som faller offer för en pedofil som jagar sina offer på internet. 


Presenter

Jag fyllde år för en vecka sedan och har inte hunnit visa upp vad jag fick för presenter. Har fått pengar från släkt och familj, en parfym från Jossra, ett presentkort på 500 kr (H&M) från Peyman och en hel outfit från Wafa.






Bombnedslag

Lördagskvällen spenderades med Wafa hemma hos henne. Fick en chock när jag gick in i hennes rum över hur kaotiskt det var så jag bestämde mig för att vi skulle städa och röja bort allt som fanns på golvet.
 


Efter att vi hade dammsugit och sorterat alla kläder så belönade vi oss med att titta på filmen 17 Again och äta Wafas mammas goda piroger fyllda med ost, spenat och kött.


The vow

The vow - en film med Channing Tatum och Rachel McAdams som ni bara måste se när den kommer ut den 14/2 - 2012.


(D) Fredag

Äntligen helg! Den här helgen har verkligen varit efterlängtad. Under veckan har jag blivit klar med kursens sista hemtenta och därmed avslutat min första kurs. På måndag börjar jag med en ny kurs om lärande och utveckling. Har jobbat de tre senaste dagarna i två olika förskolor och nu är jag helt slut efter en jobbig vecka. Under helgen ska jag vila upp mig samt börja plugga lite inför nästa kurs.


Tisdag

Godmorgon! Ska snart bege mig till Blåsenhus. Har den sista föreläsningen idag för den här delkursen och om sex dagar börjar jag med en ny kurs. Efter föreläsningen ska jag sitta kvar i skolan och arbeta med hemtentan. Har bara en fråga kvar och mitt mål är att bli klar med hemtentan ikväll så jag kan fokusera på annat de närmaste sex dagarna :)


Gårdagen

Igår åkte jag med Peyman, Eren och Jossra till Kista Gallerian för att äta och shoppa. Fick med mig hem en tröja och två nya nagellack från H&M :)



Gårdagens köp


Söndag

Är hemma hos Jossra nu och vi ska snart kanske åka iväg till Kista Centrum med Peyman och Eren :)


Min 21-års dag!

Igår firade jag min födelsedag med världens bästa vänner <3
Vi drog först till Terassen och sen vidare till BJ :)
























21 år!





Jeffrey Campbell


Onsdag

Var i skolan idag från 9 - 15 och arbetade med mitt arbetslag med den sista muntliga redovisningen inom kursen: förskollärarroll i utveckling. Om en och en halv vecka börjar jag med att läsa en ny kurs. Hann också ta en timmes lunch med Madeleine som hade en föreläsning i Blåsenhus. Efter grupparbetet drog jag till Stadsbiblioteket med Peyman och arbetade med sista hemtentan som ska vara inlämnad sista oktober. Har nu svarat på fyra hemtenta frågor och har två kvar. De svåraste frågorna är kvar och de ska jag försöka hinna med under helgen, i alla fall en av dom. Vi var kvar i biblioteket tills stängning och åkte sedan hem. Ska snart sova för imorgon och på fredag jobbar jag i Flöjtens förskola :D


Hållbar utveckling

Sitter i skolan och arbetar med ett grupparbete om hållbar utveckling. Vi har visualiserat en modell om vad hållbar utveckling betyder för oss och har gjort en modell av källsortering som vi ska redovisa om på måndag.


Studentpojken

Har haft mina älsklingar på besök och ska hem till dom nu och äta en sen middag, lax med sås och potatis.


Lita Shoe

Beställde precis hem ett par Jeffrey Campbell skor, Lita shoe, för 1695:-


Dagens köp

En transparent skjorta från Holmlunds 599:-



Ett linne från H&M 69:-

Föreläsning

Sitter på en föreläsning med Sabina och Helin denna tidiga måndag. Efter blir det en runda på stan, behöver shoppa och hämta ut mitt nations-kårleg från Stockholms nation.


Söndag

Äntligen klar med den första hemtentan!

Nu sticker jag iväg med Wafa till Sunnerstas solarium.

Lördag

Dagen har förgyllts av en massa hembesök från Johainna, Sabina, Jossra och mina två hjärtan Hamode och Maya. Har skrivit 2/3 av hemtentan och ska nu bege mig till Wafa. Resten av hemtentan får jag skriva klart imorn!


Har laddat ner nya kamera-appar till mobilen och Johainna fick vara min försökskanin för en dag då jag testade olika funktioner på kamerorna.












Hemtenta - plugg!

Idag ska jag skriva på en hemtenta hela dagen. Det är ingen stor hemtenta för vi har bara fått 4 dagar på oss att skriva den. Vi har fått ett case som vi ska analysera utifrån fem olika aspekter och den ska bestå av minst 7000 tecken. Sabina kommer hit senare och ska också skriva hemtentan. Ska försöka bli klar inom 4-5 timmar, men är beredd på att sitta framför datorn hela dagen :/

Fredag

Jobbar idag i Stjärnans förskola i Stenhagen från 10 - 17. Det blir min första gång jag är där så idag kommer jag få lära känna nya barn.


Wordfeud

Sitter hemma hos Jossra och spelar Wordfeud med Arez. Detta är fan beroende framkallande :/


Blåsenhus

Sitter i bussen på väg till skolan. Ska på ett seminarium som handlar om lek och därefter ska jag sitta kvar i skolan och svara på ytterligare två frågor från hemtentan.

Johainna har hoppat av förskollärarprogrammet och har bestämt sig för att bli polis istället :/ Vi kommer inte gå i samma klass längre, så det kommer inte vara lika roligt att gå till skolan nu.


Tisdag

Vaknade väldigt tidigt idag och begav mig till skolan för att närvara på ett seminarium. Med mitt arbetslag jobbade vi med ett case i ca två timmar och klockan 12 var jag hemma igen. Svarade på ännu en fråga på hemtentan och åkte sedan till Sabina en stund och var där med hennes vänner och hunden Hugo.

Åkte ner till stan därefter med dom och träffade på Jossra, Peyman och Wafa i Storken. Vi satt där ett bra tag innan Peyman skjutsade hem oss.

Nu ska jag sova och imorgon blir det jobb för min del.
Godnatt!


Your Best Friend

Morgan Heritage - Your best friend


Monday morning

Det är en ny vecka och den startar jag med att gå på två föreläsningar som handlar om lek. Den här veckan kommer vi endast ha föreläsningar och seminarium om barnens lek i förskolan. Tror även vi själva kommer få leka en hel del under seminariumen imorgon och på torsdag.


Melanie Fiona - Monday Morning

Plugg plugg plugg

Har suttit hemma hela dagen och bara pluggat. Började skriva lite på kursens sista hemtenta som ska vara inlämnad 31 oktober. Har hittils lyckats svara på en fråga av sex. 5 kvar! Anledningen till att jag börjar med sista hemtentan nu är för att jag har ännu en annan hemtenta som ska lämnas in den 17 okt och en examinationsuppgift som ska redovisas om den 24 okt.

Vill även hinna jobba lite under de dagar i månaden vi inte har något uppsatt på schemat så jag får lite extra pengar till slutet av nästa månad. Det är väldigt svårt att kombinera jobb och plugg men jag försöker göra mitt bästa. Vi har några dagar ledigt från skolan bara för att kunna arbeta hemma med hemtentorna, men jag vill hellre arbeta i förskolan de dagarna. Konsekvensen av det är att jag får sitta hemma under helgerna och plugga istället för att socialisera mig med vänner och familj. Det är tufft att vara student!


Bröllop i Gävle




































.


Gävle

Idag kommer kvällen spenderas i Gävle på ett bröllop med släkten :)


Berwalds

Arbetar idag i Berwalds förskola från 9 - 15.
Efter ska jag plugga och senare träffa Jossra :)


Gårdagen

Igår hade vi en lång dag i skolan. Först en två timmars föreläsning och därefter ett grupparbete inför examinationen jag har på fredag. Efter skolan åkte jag hem en stund och sen vidare in till stan där jag mötte upp Johainna, Sabina och hennes vän Ramilla. Vi gick till Storken och satte oss där en stund och fikade.

Storkens fransk chokladtårta är helt obeskrivligt god!


Stan

Har precis kommit hem efter att ha spenderat dagen i skolan och på stan. Efter seminariumet i Blåsenhus tog jag bussen ner till stan där jag träffade Nadia. Vi åt i Cupido och sen gick jag till Storken och satt där ganska länge med Peyman, Eren, hans kompis och Jossra.

Nu ska jag plugga lite inför morgondagens föreläsning :/


Jeffrey Campbell

Hur kan man tillverka så fina skor?
Just nu känner jag bara för att hoppa av skolan och istället 
jobba 24/7 för att kunna köpa hela hans sko kollektion.





Recept på kladdkaksmuffins

Bakade kladdkaksmuffins under helgen och Michelle vill ha receptet. Receptet kan man annars hitta på hemsidan www.kokaihop.se :)

Ingredienser:

16 portioner/st
2 st  ägg
2,5 dl  socker
2 tsk  vaniljsocker
1 krm  salt
4 msk  kakao
0,5 tsk  bakpulver
2 dl  vetemjöl
100 gram  smör, smält




GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bullformar i papper på en plåt.

2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.

3. Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, siktad kakao och bakpulver.

4. Tillsätt sist vetemjöl och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

5. Klicka ut smeten i formarna.

6. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca. 10-12 minuter.

7. De färdiggräddade muffinsarna direkt från ugnen sjunker ihop något efter några minuter, till lite sega kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.

8. Lägg en handuk över muffinsarna, så blir de inte så hårda när de har svalnat.

9. Vid servering, sikta florsocker över muffinsen och kanske en klick grädde till.


Tisdag

Har ett seminarium idag som börjar kl 13.15 om utvecklingspedagogik och när jag slutar ska jag ner till stan för att träffa Nadia som jag inte har träffat på väldigt väldigt länge.


Helgen

Under hela helgen satt jag hemma och pluggade inför ett seminarium jag har idag. Det enda jag unnade mig själv var att i lördags gick jag förbi Yeliz en stund och tittade på filmen How do you know och i söndags tog jag en kort promenad med Wafilistus. Annars har jag suttit hemma och grävt in mig i plugget. Igår arbetade jag i Berwalds förskola och därefter gick jag förbi Jossras föräldrar en stund och hälsade på. Resten av gårdagen svarade jag på några instuderingsfrågor som ska vara till användning för dagens seminarium.


Athena 20 år

Grattis Athena på födelsedagen <3



Kladdkaksmuffins

Min sysselsättning en tråkig lördag.


Lördag

Igår kväll var jag hemma hos Jossra och höll henne sällskap medan hon färgade håret. Hon låter mig inte färga hennes hår längre (speciellt hemma hos henne) för jag är inte direkt bra på att se till att hårfärgen bara hamnar på hennes hår. Det brukar oftast komma fläckar lite här och där: på golvet, handfatet, toalettsitsen och väggarna haha.

När jag kom hem igen beställde jag 4 nya böcker inför nästa delkurs som börjar om en månad. Det gick på sammanlagt 900 kr och det är faktiskt rätt billigt för kurslitteratur tycker jag.

Ska in och duscha nu, städa därefter och senare plugga inför nästa seminarium som är på tisdag och som handlar om utvecklingspedagogik.


RSS 2.0