Dagens köp

Maskara från H&M 99:-

(S) Kista Centrum

Vaknade innan kl 6 imorse och fixade mig snabbt och begav mig sedan till tentamenslokalen i Boländerna. Skrev tentan på 1½ timme och det gick åt helvete. Hade inte pluggat tillräckligt och det var hur svåra frågor som helst. Är beredd på att få göra omtenta i april!

Efter tentan åkte jag till Gottsunda och följde med Jossra på hennes körlektion och sedan gick vi till Rififi och åt innan vi tog bussen tillbaks till Gottsunda.

Senare mot kvällen åkte jag och hämtade mitt körkort och sen begav jag mig till Kista Centrum med Sandra, Jossra och Christina där vi träffade Wafa och spenderade några timmar med henne.

Kom hem för en halvtimme sen och ska snart sova.





Tisdag

Blev väckt tidigt idag av mamma för att hon ville ha skjuts till sjukhuset för sin läkartid. Resten av dagen har jag suttit hemma och pluggat inför tentan som är imorgon, och som jag verkligen inte känner mig redo för att skriva.
Ska ta en paus nu och hämta Ghada från jobbet och sen träffa Hamode och Maya en stund :)


Körkort!! :D


Söndag

Har suttit hemma hela dagen och pluggat inför tentan på onsdag. Fattar inte hur jag har orkat med dagen då jag endast fick tre timmar sömn inatt. Peyman sov över inatt och det gick inte så bra att dela säng då hon tog över 80 % av sängplatsen. Jag vaknade åtta imorse och har pluggat sen dess. Har tagit två pauser på hela dagen, en paus när Raed, moster och Amira kom förbi och en paus för att övningsköra, och ändå känns det inte som om jag har pluggat tillräckligt.

Ska plugga i en timme till innan jag däckar.
Kan knappt hålla ögonen öppna.
Godnatt!


BirgerJarl









Utgång @ BJ

Utgång ikväll!!!


Tenta plugg

Vaknade tidigt idag och satte igång direkt med att tenta plugga. Har en tenta på onsdag och känner på mig att det kommer gå rätt dåligt. Har knappt haft tid till att plugga under veckan då jag har varit ledig från skolan. Valde att jobba istället. Ska i alla fall försöka plugga hela dagen idag och om jag känner att jag har pluggat tillräckligt så blir det eventuellt en utgång med tjejerna ikväll.


Shoo Bre

Igår kväll gick jag på  bio med Jossra, Sandra och Wafa och såg filmen Shoo Bre som hade biopremiär i Uppsala igår. Har läst boken flera gånger när jag var yngre så det kändes som en självklarhet att se filmen och den var faktiskt rätt så bra. Efter bion åkte vi hem till Christina och var där en stund.



Dagens köp

Nagellack från H&M 39:-


Leggings från H&M 79:-


Aussie Take the heat shampoo (95:-) och inpackning (109:-) från Kicks


Skrubb- och duschkräm från Kicks 69:-/st

Fredag

Har jobbat idag i 4 timmar och därefter åkte jag ner till stan och shoppade slut på mina CSN pengar jag fick idag. Tur att jag får mer pengar på måndag! Kom hem och bemöttes av Hamode och Maya som är här och hälsar på. Ska snart titta på ett avsnitt av Jersey Shore och sedan plugga i två timmar. Ikväll blir det bio med Jossra, Sandra och Wafa. Vi ska på biopremiären av filmen Shoo Bre.



Workshop

Har hunnit med mycket idag. Var på en workshop i skolan på förmiddagen där vi lärde oss en massa nya lekar. Åkte sedan hem och lagade mat till syskonen, fick besök av Christina, Jossra och Sandra, har tentapluggat i två timmar, har diskat och städat så fort jag har haft en ledig stund och nu har vi några släktingar hemma som hälsar på mamma som har opererat sig idag. Ska snart sova för imorgon jobbar jag, på onsdag också i favorit förskolan med världens bästa barn :D


Söndag

Den här dagen har spenderats med Christina, Jossra och Sabina hemma hos mig. Jag och Sandra åkte runt 13 tiden och hämtade Sabina och Hugo från Luthagen. Sandra fick vara hundvakt till lillen medan jag och Sabina skulle plugga egentligen, men inget pluggande fick vi gjort den här dagen. Sabina åkte sedan hem med Hugo och jag och Sandra gick vidare hem till Jossra och var där en stund. Kom hem för en timme sen och har dammsugit hela huset. Ska ta itu med disken nu, ta en dusch och sen sova :)






Påslakanset

Beställde hem två nya ljusrosa påslakanset häromdagen från H&M.
Nu ser rummet mycket bättre ut än innan.



Lördag

Har spenderat hela dagen med Sabina och skrivit klart en skoluppgift. Sandra och Peyman kom också hit en stund och alla tre drog precis. Imorgon fortsätter tenta pluggandet så ska se till att sova nu så att jag orkar med morgondagen.


Godmorgon!

Godmorgon! Vaknade för någon timme sedan och ska snart göra i ordning en liten sen frukost och därefter gå ut och övningsköra i en timme. På eftermiddagen kommer Sabina hit och idag ska vi tenta plugga på riktigt!


(D) Fredag

Har arbetat idag ett väldigt långt pass. Fick stänga i förskolan och var kvar till kl 18. Efter åkte jag hem en stund och sedan vidare till Rackarberget där jag träffade en vän och några bekanta. Kom precis hem och ska titta på en serie eller två innan jag lägger mig. Godnatt!


Äntligen!

Äntligen klar med den skriftliga uppgiften! Har suttit i flera timmar idag med den och till slut fick jag ihop det till en text som fick duga. Imorgon är jag ledig från skolan och ska jobba istället :D


Torsdag

Har en heldag i skolan idag. Först en föreläsning och sedan ett seminarium, båda handlar om dokumentation i förskolan. Under lunchen ska Madeleine komma och hälsa på och då ska hon få sin försenade födelsedagspresent :)


Måndag

Hade en tidig föreläsning på morgonen om flerspråkighet i förskolan. Har rast nu och passade på att åka hem och laga mat till syskonen. Ska snart åka tillbaks till skolan och gå på ett seminarium, även den handlar om flerspråkighet.


Plugg

Har precis kommit hem efter att ha övningskört med Mohameds bil i över en timme med morbror. Sabina är på väg hit nu för att plugga med mig. Vi har en tenta om ca två veckor så lika bra att börja plugga i tid. 


Söndag

Just nu har vi fin besök av Jazz och Ayman. Ska snart bege mig ut och övningsköra i en timme med morbror och resten av dagen ska jag försöka hinna skriva klart en skriftlig examinationsuppgift. 


Min helg

Det var ett tag sen jag uppdaterade, men har knappt haft tid då jag har jobbat och varit i skolan under veckan. I fredags hängde jag hemma hos Jazz och Ayman på kvällen och igår spenderades kvällen hemma hos Jossra med Sandra och Wafa. Efter kom Johainna hem till mig och fixade mina naglar. Det tog tre timmar och halv fyra på morgonen var vi äntligen klara :)



Högläsning

Idag hade vi en examination där vi skulle högläsa en barnbok inför klassen och då fick Hamode följa med mig till skolan. Han fick lyssna och vara muntligt aktiv i lektionen och svara på frågor om böckerna. Efter varje högläsning kom han fram och sa högt: Jag är super duper duktig! Haha han är bäst mitt hjärta <3. Efter hade jag en körlektion och skjutsade sedan hem Hamode. Nu har jag varit hemma i några timmar och försökt plugga lite. Har en skriftlig uppgift som jag har lyckats skriva halva på och ska fortsätta lite nu innan jag går och lägger mig. Imorgon skippar jag skolan och jobbar istället i Berwalds förskola.


Dagens citat

Livet består inte av att vänta ut stormarna.
Det handlar om att lära sig dansa i regnet.

Storken

Ska snart bege mig ner till stan och ta en fika med Sabina :)

Pangasius

Valde att laga något nytt idag. Pangasiusfilé med morot och turkisk yoghurt över och det blev hur gott som helst med en klick senap bredvid :)


Stockholms Nation

Igår kväll var jag ute med Johainna och Jasmin i Stockholms Nation. Fast jag var fullt medveten om att jag skulle upp tidigt och arbeta dagen efter så ville jag så gärna gå ut bara för att känna att jag gör något annat än att jobba och plugga hela tiden. Konsekvensen fick jag ta imorse då jag var tvungen att kliva upp 6.30 och det var inte direkt det lättaste..

Arbetade idag med Jossra. Vi hade ansvar över en hel avdelning med barn alldeles själva i några timmar och det gick hur bra som helst. Känner bara för att sova nu, men ska försöka hålla mig vaken i några timmar till :/







Lillebror <3

Igår fyllde lillebror 18 år och det firades hemma med familjen på eftermiddagen. Lagade kebab till allihop och bakade Flake cookies. Grattis lillebror <3



RSS 2.0