Grekiskt

Arian blir 13 veckor idag. Omid ville bjuda oss på middag ute idag, då han jobbade när det var morsdag, och ville ut och uppmärksamma den där dagen ändå. Vi åt middag i Grekiska kolgrillsbaren. 

(null)
(null)
(null)
(null)


Meza

Testade laga mezerätter till frukost idag, hummus, foul och labneh. Det blev supergott! Första gången jag testade, men med vägledning av mamma så klarar man av vad som helst. 

(null)

Testade även göra en drink/slush av jordgubbar, melon, juice, honung och mynta. Den blev väldigt tjock i konsistensen men väldigt god ändå 👌

(null)


Onsdag

Har haft en lugn dag med Arian hemma i soffan. Har börjat kolla på Designated Survivor på Netflix och sitter fastklistrad framför tvn. Det fick bli kycklingvingar och rotfruktsstrips till middag. Lätt att stoppa in i ugnen. 

(null)
(null)
(null)


Tisdag

Vi har varit på långpromenad idag och mött upp Shadi, Nawa och Melissa. Jag kan knappt gå ut under dagarna med Arian då det blir för varmt för honom. Värme + spädbarn = ingen bra kombination. Vi håller oss till kvällspromenaderna än så länge. 

(null)

(null)


Måndag

Har haft min fina Madde på besök idag. Vi tog en runda på stan och sedan hängt hemma hos mig. Vi testade äta i det välkända Hamburgeriet i Vallby. 

(null)


Min första morsdag

Dagen har spenderats i Uppsala med Arian för att fira morsdag. Vi tog ut min mamma till Le Parc och åt middag. Jag har fått en massa blommor idag: blombud från Christina, blombud från Mohamed, en rosbukett från Arian genom Rafa och ännu en krukväxt av rosor från Arian genom Omid. Är så tacksam för denna fina dag och alla som grattat mig på min första morsdag. Det är en otrolig känsla att få vara mamma till min älskade Arian! 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Padthai

Har varit på mammagrupp idag hos BVC och efter lunchat med Kicki, Sandra, Perwin och Nergiz i YumYum. Deras padthai är såå god. Sandra åkte sedan tillbaks till Uppsala och jag och Kicki promenerade hem till mig. 

(null)

(null)

(null)


Vaccin

Arian fick sina första vaccinsprutor idag. Det gjorde ont i hjärtat att höra hans smärta. Han har haft svårt att hamna i ro hela dagen så det fick bli en tröstpromenad med hans vän Kiki. 

(null)

(null)

(null)

(null)


Utbildning

Idag har vi varit hos BVC för viktkontroll. Arian väger nu 4975 gram och är 59,5 cm lång. Lång och smal kille. Han väger lite för sin ålder, men är inte orolig då hans kurva går uppåt i alla fall.  Vi lunchade sedan på stan i YumYum.  Nu på kvällen fick jag lämna Arian i 3,5 timme för att gå på riksdagsvalsutbildning. Ska jobba tre veckor i augusti/september med riksdagsvalet. Första gången jag var ifrån honom såååå länge, så det fick bli en massa kramar/pussar och en promenad efteråt. 

(null)

(null)

(null)

 

Rostbiff

Hade Omids föräldrar idag på besök. Det bjöds på rostbiff med klyftpotatis. 

(null)

(null)


Besök

Har haft min älskade Yasin på besök idag tillsammans med hans syskon och mamma. Yasin är en av mina gamla förskolebarn från Uppsala. Vi har besökt Vallby friluftsmuseum och matfestivalen i Västerås city. 

(null)


Uppsala

Har spenderat två dagar i Uppsala. Åkte mest dit för att kunna skjutsa Johainna fram och tillbaks då hon kom hela vägen från Göteborg, men det blev en trevlig vistelse med två sena nätter. I tisdags hängde jag med Iman och sen blev det en lång kvällspromenad med Arian, Wafa och Adam. Igår lämnade jag Arian med mamma i två timmar och lunchade med Iman i Citysallad. Till middag blev det sushi med Rafa och sen handla med mamma. På kvällen tog vi en lång kvällspromenad med Sandra och hängde sen hemma hos mamma. Nicole och Johainna kom också dit. Idag plockade jag upp Johainna kl 11 och vi åkte hem till Västerås. Johainnas tåg till Göteborg gick kl 14, samtidigt som jag hade tandläkartid. Tandläkaren tyckte allt såg bra ut med tänderna. Har aldrig haft så bra tandhälsa som jag har nu, allt tack vare för att man varit rökfri i ungefär 1 år. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Tisdag

Väntar på att Johainnas tåg ska anlända till Västerås. Hämtar upp henne ca 15.45 och sen åker vi till Uppsala och stannar där till torsdag. 

(null)

(null)
(null)
(null)


Tapsi

Har testat laga Tapsi idag, den vegetariska versionen. Det blev en grönsaksbomb, nyttigt och gott. 

(null)


Imans babyshower

Idag har vi varit på Imans babyshower för älskade Younes. Nu är det inte långt kvar tills man blir faster. Längtar! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Järfälla

Vi har spenderat dagen i Järfälla idag. Besökte Esra i Kallhäll där vi hade återträff, universitetsgänget. Blev upphämtad sen av Omid och vi åkte hem till hans vän, också i Järfälla, där vi åt middag. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null) (null)
(null)
(null)


Glassverket

Igår fick jag besök av min älskade Rim, som är en av mina förskoleungar. Hon kom hit tillsammans med hennes mamma för att hon ville träffa Arian och ge present. Glömmer bort ibland att barnen på förskolan faktiskt upplevde graviditeten tillsammans med mig och såg att magen växte dag för dag. Vi hade många konversationer om bebisen i magen, så ska åka till jobbet någongång snart och hälsa på så att barnen får träffa denna lilla person som var i magen. 

Idag har Nicole varit här hela dagen. Hon kom på morgonen och åt frukost här. Efter tog vi en långpromenad till Glassverket och beställde en Strawberry Cheesecake glass. Så gott! Till middag blev det en hemlagad räksallad och sen ytterligare en långpromenad. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Kiki

Igår var Omids föräldrar, Parwas, Sulaiman och Pakshan här och åt middag: lax, potatis och skolans fisksås. Så gott! På kvällen tog jag och Arian en promenad till Viksäng för att träffa Kicki och idag har vi lunchat tillsammans i Gränden på stan. Nathalie kom också dit och promenerade med oss hem. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Hamnen

Vi har varit ute hela eftermiddagen i solen. Vi åt sallad i Kajen och promenerade sedan ner till Kokpunkten och Steam hotel. Perwin och Karwan kom till hamnen och åt glass med oss. Nu på kvällen har vi haft besök av Rafa, Hazal och Diana. 

(null)
(null)
(null)
(null)


Dolma

Denna fredag har vi varit ute hela dagen. Vi har tagit en runda i Erikslund, Åhlens outlet och Willys för att handla. Vi åt sedan middag hemma hos Omids äldsta bror med mina svärföräldrar. Älskar Pakshans dolmar. Efter blev det en lång kvällspromenad med min lilla plutt. 

(null)
(null)
(null)
(null)


Arian

Finns inget bättre än bebismys ❤️

(null)
(null)


Badrumsmattan

Jag måste bara berätta om badrumsmattan. Badrumsmattan har fungerat som en mirakelkur hemma hos oss. Speciellt när Arian är mitt uppe i hans utvecklingsfaser där han bara gnäller och vill ha närhet 24/7. När jag är ensam hemma och behöver ha fria händer, oftast innan vi ska ut och jag behöver till exempel knyta mina skor, så lägger jag ner han på badrumsmattan, sätter på kranen och han blir knäpptyst. Han ligger där helt stilla och blir förundrad av allting. Ibland lägger jag ner han där även när jag behöver städa, laga mat, äta eller behöver avlastning. Det är något magiskt med denna badrumsmatta!  

(null)
(null)


Onsdag

Åkte till Uppsala igår. Lunchade med Iman och Athena i Cupido och åkte sedan hem till mamma. Gick och träffade Johainnas mamma en stund och tog sen en lång kvällspromenad med Sara och Raneen. Sov hos mamma och när vi vaknade idag tog jag en promenad med Ghada. Åkte sedan och plockade upp Iman och vi åkte hem till Wafa. Avslutade min Uppsala runda hemma hos Sandra där jag fick nya fransar. Kom precis hem till Västerås och snart kommer Perwin hit och underhåller Arian. 

(null)
(null)

(null)

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)








2 månader

Mitt hjärta är redan 2 månader idag. Tiden går för fort! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0